Korona geçirenler arasında yeni hastalık patladı! Salgında hızlı artış: Uzmanlar yeni pandemiye karşı uyardı

Korona geçirenler arasında yeni hastalık patladı! Salgında hızlı artış: Uzmanlar yeni pandemiye karşı uyardı

Korona olanlarda yeni hastalık patlak verdi! Dünyayı saran koronanın etkileri devam ediyor. Yeni salgında hızla yükselen vaka sayısıyla beraber, yeni pandemi hakkında uyarılar geldi. Herkes önlemini alsın. İşte tüm detaylar...

Salgınlar hakkında uyarılar gelmeye devam ediyor. Korona geçirenler arasında çıkan yeni salgınla beraber hızla artış sürüyor. Uzmanlar tarafından yeni pandemi hakkında önlemlerin alınması ifade ediliyor.

YENİ SALGIN DUYURULDU

Dünyayı sarsan araştırmanın detayları paylaşıldı. Japonya Riken Araştırma Enstitüsü'nde yapılan incelemelerde, ölümcül bir virüs dikkat çekti. Bu virüs insanlarda "Kalp yetmezliği salgınına" neden olabileceği şüphesiyle ilgi çekiyor. Geçtiğimiz hafta paylaşılan rapora göre, korona insan hücrelerinde tutunuyor. ACE2 reseptörlerinin kalpte yaygın olduğu ve hastalığı geçirenlerde, "Kalp fonksiyonlarında azalma" görüldüğü söyleniyor.

a3cdc2b2f7d6a036ae4ea1cb0d543a24.jpg

KORONA SALGINI DEĞİŞECEK

Sözcü tarafından paylaşılanlara göre, araştırmaların sürmesiyle beraber, kesin bir neden olmadan kalp krizi riskine sebep olabileceği paylaşılıyor. Raporda yer alan bilgilere göre, kalıcı SARS-CoV-2 enfeksiyonunda hızla artış bekleniyor. Bu kapsamında kalp yetmezliği riski bulunan kişilerde korona salgınının durumu yüksek oranda değişmiş olacağı öngörülüyor.

kalp-yetmezligi.webp

KALP YETMEZLİĞİ PANDEMİSİ

Son aylarda korona vakalarında artış görülüyor. Birçok ülkede kendini gösteren JN.1 varyantıyla beraber, hastanelerde belirlenen artış endişeyi de beraberinde getirdi. Hastalığa yakalananlarda potansiyel kalp sorunu olabileceği gündemde yer alıyor.

İddialara göre, Riken Araştırma Enstitüsü'nün lideri Hidetoshi Masumoto korona virüsünün ile enfekte olan bazı kişilerin kalbinde kalıcı viral enfeksiyonların olabileceğini öne sürdü. Masumuto, "Kalp yetmezliği hastalarının sayısında hızlı bir artış göreceğimiz 'kalp yetmezliği pandemisine' hazırlık için bir test sistemi ve tedavi yöntemlerinin oluşturulması gerekiyor." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN