Koronavirüs bağlantılı iki varyant tespit edildi! O ülkede acil aşı çağrısı yapıldı

Koronavirüs bağlantılı iki varyant tespit edildi! O ülkede acil aşı çağrısı yapıldı

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı'ndan gelen duyuruda, koronavirüsün 2 yeni versiyonunun görüldüğü belirtildi. BQ.1 ve XBB olarak adlandırılan varyantların bağışıklıktan kaçınma olasılığının yüksek olduğunun altı çizildi. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı'ndan (UKHSA) yapılan bir açıklama, ülkede dolaşan Omicron varyantının birçok alt versiyonunun olduğunu söyledi.

Açıklamada, Kovid-19 virüsünün Omicron varyantının bir alt versiyonuna gelecekteki araştırmalar için BQ.1 ve XBB isimlerinin verildiği iddia edildi.

BQ.1 ve XBB mayınlarının güvenlik açığından kaçınma olasılığının çok yüksek olduğu paylaşıldı, ancak endişe verici olarak hiçbir varyant tanımlanmadı.

UKHSA yetkilisi Dr. Meera Chand şunları söyledi: "SARS-CoV-2'nin yeni varyantlarının ortaya çıktığını görmek beklenmedik bir şey değil. BQ.1 ve XBB varyantları endişe verici tür olarak tanımlanmadı. UKHSA her zaman olduğu gibi durumu yakından takip ediyor."

AŞI ÇAĞRISI YAPILDI

Chand, varyantlara karşı en iyi korumanın Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar olduğunu vurgulayarak, herkesi aşı olmaya teşvik etti.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) 21 Ekim'de Subversion BQ.1'in Kasım ortasından Aralık başına kadar Avrupa'da baskın tür olacağını duyurdu.

Merkezden gelen açıklamalarda, BQ.1 varyantının en yüksek frekansına sahip ülkelerin yüzde 19 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika, yüzde 7 ile İrlanda, yüzde 6 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İtalya olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN