Koronavirüs sürecinde talebi artan bu doğal ürün kışın bağışıklığınızı da güçlendiriyor

Koronavirüs sürecinde talebi artan bu doğal ürün kışın bağışıklığınızı da güçlendiriyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok insanın ölümüne yol açan koronavirüs dönemi ile birlikte tanıdığımız doğal bir ürüne bugün haberimizde yer vereceğiz. Bu doğadan gelen mucizevi ürün binbir derde deva doğrusu...

Koronavirüs ve üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacımız var. Doğal ve bitkisel ürünler de vücut direncimizi artırmak için en önemli silahlarımızdan biridir. Günümüzde modern tıpta da kullanılan bu bitki, doğru ve düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye, mikropları vücuttan uzaklaştırmaya ve birçok hastalığın tedavi sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE TALEBİ ARTAN BU DOĞAL ÜRÜN KIŞIN BAĞIŞIKLIĞINIZI DA GÜÇLENDİRİYOR

Geleneksel tıp da yaygın olarak kullanılan udi hindi bitkisi, özellikle mikrop temizleme işlevi nedeniyle ciddi bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Udi hindi bitkisi özellikle Hindistan'da ve Malaya Adaları'nda yaygındır ve birçok Asya ülkesinde yetişir. Udi hindi ağacı mevsimsel değişikliklerden etkilenmez ve yapraklarını dökmez. Bitkinin diğer adı Oud Ağacıdır.

basliksiz-1-001.jpg

UDİ HİNDİNİN FAYDALARI

Vücut direncini arttırır: Bal ve zencefil ile karıştırılıp tüketildiğinde vücut direncini arttırır.

Enfeksiyonlara karşı faydalıdır: Toz haline getirilmiş udi hindi bitkileri özellikle bal ile karıştırılarak tüketildiğinde antibiyotik özelliği kazanır.

Mikropların vücuttan atılmasını sağlar: Antioksidan özelliği de bulunan Udi hindi, düzenli kullanım ile vücuttaki mikropların atılmasında oldukça faydalıdır.

İltihaba iyi gelir: Enfeksiyonlardan kaynaklanan iltihaplanmalara karşı olumlu etkisi vardır. Boğazı ekstra yumuşak yapar ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi sorunları önlemek için de kullanılır.

Balgam söktürücüdür: Üst solunum yolu enfeksiyonlarından dolayı balgam problemi olanlar udi hindi yiyerek solunum yollarını rahatlatabilir.

Karın ağrısına ve strese iyi gelir: Sakinleştirici özelliği vardır. Bitki çayı olarak düzenli tüketildiğinde mide ağrılarına ve strese iyi gelir.

Baş ağrılarına karşı etkilidir: Bal şurubu ile udi hindi tozunu karıştırıp ılık su ile tüketmek baş ağrısına olumlu sonuçlar verir.

Cilt sağlığına faydaları: Udi hindi cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Sadece sivilcelerden kurtulmada etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda ciltteki lekeleri gidermek için kullanılan bitkilerden biridir.

Egzama problemlerinde kullanılır: Udi hindi bitkisinin egzama gibi çeşitli cilt problemlerinde faydalı etkileri vardır. Udi hindi tozu, biraz zeytinyağı ile karıştırılarak macun haline getirilip ardından egzama olan yere sürülerek kullanılır. Bu karışımın düzenli kullanımı egzamanın olumsuz etkilerini azaltacaktır.

Ağız kokusunu giderir: Hoş bir kokusu vardır. Gün içerisinde udi hindi bitkisi çiğneyerek ağız kokusu probleminize çözüm bulabilirsiniz.

Bitkisel ürünler doğru ve doğru dozda tüketilmelidir. Kronik hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanan kişiler bitkisel ürünleri tüketirken mutlaka doktorlarına danışmalıdır. Udi hindinin tadı diğer bitkilere göre acı olduğu için çay kadar fazla tüketilmez. Bunun yerine genellikle toz ve yağ kullanılır. Udi hindide bal veya pekmez karıştırarak acı tadını hafifletebilirsiniz. Bu karışımlar yemeklerden yarım saat önce günde 1 tatlı kaşığı olarak tüketilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN