Koronavirüsün yeni varyantı tüm dünyaya korku saldı! Tam 41 ülkede tespit edildi… Sayı her geçen gün artıyor

Koronavirüsün yeni varyantı tüm dünyaya korku saldı! Tam 41 ülkede tespit edildi… Sayı her geçen gün artıyor

Koronavirüs, Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştu. Şimdi de yeni bir varyant atla yine insanları huzursuz etmeye başladı. Koronavirüs JN.1 varyantı tam 41 ülkede tespit edildi. Söz konusu varyanta ilişkin hasta sayısında artış gözlemlenirken Dünya Sağlık Örgütü bu hastalığın takibi alındığını açıkladı.

2019 Senesinin son zamanlarında Çin’in Wuhan more kentinde ortaya çıkan ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan koronavirüs, ülkemizde de yüz binlerce insanın canını aldı. Daha sonra farklı varyantlarla kendini gösteren bu salgın şimdi de JN.1 varyantı ile 41 ülkede tespit edildi. Haberler.com’da yer alan habere göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ülkedeki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu açıkladı.

yeni-proje-8-001.jpg

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ HAREKETE GEÇTİ

Dünya Sağlık Örgütü, söz konusu varyantı ilişkin uyarılarda bulunduktan sonra varyantın dünya genelinde yayılmaya başladığını duyurdu. Ayrıca JN.1 varyantını “takip edilecek varyant” listesine aldı.

yeni-proje-9-001.jpg

ABD’DE VAKALAR ARTIYOR

İçlerinde Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç’in de yer aldığı 41 ülkede görülen bu varyant vakaları özellikle de Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç’te her geçen gün artıyor. Akşam bunların yanı sıra ABD’deki güncel vakaların yüzde 44’ten fazlası JN.1 varyantını dan oluşuyor. Vakaların çoğunun bu varyant olduğunu ise ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri resmi olarak açıkladı.

SALGINA KARŞI ÖNLEM ALINMIYOR

Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Salgını önleyici önlemler giderek azaldı. Son aylarda Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların hiçbiri güncel aşıyı olmamış" dedi.

yeni-proje-10.jpg

ÖLÜM ORANI DİĞER VARYANTLARA GÖRE DÜŞÜK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar, bu varyantın ölüm oranının diğer varyantları göre daha düşük olduğunun altını çizdi. Lakin her ne olursa olsun önlemlerin alınması gerektiğini ve bu konuya ciddi önem verilmesi gerektiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN