Kulak memesinde şişlik neden olur? Kulak memesinde şişlik, iltihap sebepleri ve tedavi yöntemleri

Kulak memesinde şişlik neden olur? Kulak memesinde şişlik, iltihap sebepleri ve tedavi yöntemleri

Kulak memesi üzerinde görülen şişlik ve iltihaplar genellikle birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Enfeksiyonlardan kaynaklı olarak şişliğin gerçekleşmesi halinde neler yapılması gerektiği merak konusu oldu. Kulak memesinde şişlik neden olur? Kulak memesi iltihap sebepleri nelerdir? Kulak memesi şişliği nasıl geçer? İşte detaylar...

Kulak memesinin şişmesinin birçok sebebi olsa da en belirgini enfeksiyon ve iltihaplardır. Kulak çevresinde yer alan lenf bezlerinin şişliği ise sıkça karşılaşılan durumlardır. Kulak memesinin neden şiştiği ve nasıl geçeceğine dair merak edilenler ise sıkça araştırılmaktadır. İşte, kulak memesinin şişmesine dair merak edilenler tüm detaylarıyla haberimizde yer almaktadır.

Kulak memesi şişliği, iltihabı belirtileri

-Boğaz şişmesi

-Solunumda zorlanma

-Yüksek ateş

-Kulak çevresinde şiddetli ağrı

-Baş ağrısı

-Kulak etrafında şişme

-Kulak çevresinde kızarıklık

-Kulak arkasında hassasiyet

Kulak memesinin şişmesinin ve iltihaplanmasının nedenleri

Kulak memesi şişliği

Kulak deldirme

Küpe takmak için delme işlemi yapıldığında şişme ve iltihap gibi durumlar sıklıkla yaşanmaktadır. Delmeden dolayı kulakta ki şişlik için soğuk kompres uygulanır. Deldirme işleminden bir süre sonra şişlik geçmediğinde iltihabın büyüdüğü tahmin edilmektedir.

Kulak enfeksiyonu

Kulak deldirme durumunda sıklıkla karşılaşılan enfeksiyon kulak memesinde şişliğe neden olmaktadır. Bu durumlarda ise ağrı, hassasiyet ve lenf nodu gibi belirtiler yer alır. Fakat enfeksiyonun geçmediği durumlarda doktora gidilmesi gerekir.

Apse

Kulak memesini şişmesine neden olan bir farklı durum ise apsedir. Beyaz kan hücrelerinin vücut içerisine girmeye çalışmasıyla bakteriye karşı saldırı oluşmaktadır. Bu durum ise bakterilerden dolayı şişliğe neden olmaktadır.

Sivilce

Kulak çevresinde çıkan sivilceler kulak memesinin şişmesine ve iltihaplanmasına neden olur. Bu nedenle kulak bölgesinde çıkan sivilceleri sıkmak doğru bir durum değildir.

Kulak memesi şişliği

Kist

Kulak memesi dahil olmak üzere vücudun her tarafından oluşan ve genellikle vücut dokularında gerçekleşir. Kistin tedavisi ise oluşan kistin içinin boşaltılması ya da cerrahi operasyondur.

Dış kulak iltihabı

Dış ve kulak zarı arasında yer alan tüpün iltihaplanmasıyla ortaya çıkan tıbbi durum dış kulak iltihabıdır. İltihabın suya maruz kalmasıyla beraber kulağın enfeksiyona karşı savunmasız duruma gelmesiyle genellikle belirtileri kulak ve yüzde şişlik oluşmasıdır.

Kulak memesi şişliği bitkisel tedavi yöntemleri

- Limon suyu ile bal karıştırılarak şişen bölge üzerine sürülür ve 20 dakika bekletildikten sonra su ile yıkanır.

- Kulak memesinde olan şişlik olan yere sıcak ya da soğuk kompres yapın.

- Her derde defa olan aloe vera bitkisinin yaprağının içindeki jeli çıkartarak şişliğe uygulayın.

- Şiş olan yeri tuzlu su ile silin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN