Kuruluk sandığınız o kızarıklık alerji olabilir! Özellikle soğuk havalarda görülüyor... Uzman hekim çözümünü anlattı

Kuruluk sandığınız o kızarıklık alerji olabilir! Özellikle soğuk havalarda görülüyor... Uzman hekim çözümünü anlattı

Soğuk günlerde ortaya çıkan kuruluk sandığınız gibi olmayabilir! Uzman hekim tarafından yapılan açıklamada alerji olabileceğine dikkat çekti. Özellikle soğuk günlerde ortaya çıkan kuruluğun çözümü basit. İşte uzman hekim anlattı...

Kış mevsiminde ortaya çıkan kuruluk hakkında Dermatoloji uzmanı açıkladı. Giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, bu durumun soğuk alerjisi olabileceği yönünde açıklamada bulundu.

KURULUK DEĞİL SOĞUK ALERJİSİ

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Alakbarov, kuruluk hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Uzman Dr. Alakbarov, kuruluk yerine soğuk alerjisi terimini kullandı. Soğuk havalarda ortaya çıkan bir alerjik reaksiyonun oluştuğunu ifade etti.

hands.webp

KIZARIKLIK, KAŞINTI VE ŞİŞLİK GÖRÜLÜYOR

Alerjik durumların soğuk su teması halinde de ortaya çıkabileceğini paylaştı. Bölgede yaşanan reaksyion esnasında kızarılık, kaşıntı ve şişlik görülebiliyor. Duruma göre alerjik reaksiyonların şiddetli ya da hafif geçtiği görülebiliyor.

HER YAŞ GRUBUNDA GÖRÜEBİLİR

Soğuk alerjisi hakkında açıklamalar yapan Alakbarov, nedeninin tam olarak belli olmadığını söyledi. Hastalığın genetik bir yatkınlığa sahip olabileceğini düşünerekten, her cinsiyet ve her yaş grubunda görülebileceğine dikkat çekti.

hives1.jpg

ALERJİ BELİRTİLERİ

Alerjiye sahip olanların soğukla temas etmesi halinde deri bölgelerinde kaşıntı ve kızarıklıklara sebep oluyor. Şikayetler anjiyoödem denilen deri altında şişme ve nefes darlığı gibi şikayetlerle gelebiliyor.

Soğukla temas halinde ellerde ve soğuk içeçecek içilmesi halinde dudaklarda şişlik oluşuyor. Bu alerji özellikle nemli ve rüzgarlı havalarda kuvvetlenebilir. Bu alerjiye sahip olan insanların soğukla temastan kaçınması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN