Maden suyunu böyle içenler dikkat! Faydası yok, zararı çok

Maden suyunu böyle içenler dikkat! Faydası yok, zararı çok

Artan sıcaklıklarda birçok kişinin serinlemek için çeşitli içeceklere yöneldiği bu günlerde, korkutan uyarı konunun uzmanından geldi. Özellikle kalp ve yüksek tansiyon hastalığı olanları uyaran Prof. Dr. Servet Altay, maden sularıyla ilgili doğru bilinen o yanlışı da anlattı. İşte, Prof. Dr. Servet Altay'ın önemli açıklamaları...

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, yüksek sıcaklıklarda serinlemek amacıyla tüketilen şeker ve tuz oranı yüksek içeceklerin kalp, şeker ve tansiyon hastalıklarında birçok yan etkiye neden olduğunu açıkladı.

Sıcaklarda yeterli ve dengeli sıvı tüketiminin önemine de değinen Altay, sağlıklı içeceklere yönelin uyarısında bulundu.

MEŞRUBAT TÜKETİMİNE DİKKAT

En sağlıklı sıvının su olduğunu söyleyen Altay, "Doğal suyu tüketmek her zaman en uygunudur. Meşrubat tüketirken çok dikkat etmeliyiz. Bilindiği gibi meşrubatlarda katkı maddeleri bulunuyor. Bunların glisemik endeksleri yüksek oluyor, içerilerinde şeker ilaveleri oluyor. Dolayısıyla şeker ve kalp hastalarında bu içecekleri önermiyoruz. Şeker içeriği yüksek gazlı içecekler ve meşrubatlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

p-h-7-ic.jpg

HİPERTANSİF KRİZİ ETKİLİYOR

Tuzlu içeceklerin tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Altay, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Tuzlu olmamak kaydıyla ayran tüketilebilir. Suya alternatif olarak tüketilebilecek en iyi içecek sodyum oranı düşük maden sularıdır. Hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar kesinlikle sodyum oranı düşük maden sularını tercih etmeliler. Gün içerisinde birden fazla sodyum içeriği yüksek maden suyu tüketilirse hipertansif krize neden olabilir. Yine özellikle Güneydoğu Anadolu'da meyan kökü yaygın şekilde tercih ediliyor. Bu bitkinin içerisindeki maddeler de tansiyonu yükseltebiliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN