Modern tıbbın babasından tavsiyeler! Canan Karatay'ın dilinden düşmüyor: İbn-i Sina'nın tedavi yöntemi

Modern tıbbın babasından tavsiyeler! Canan Karatay'ın dilinden düşmüyor: İbn-i Sina'nın tedavi yöntemi

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda sık sık paylaşımlarda bulunan Canan Karatay'dan yeni öneriler gelmeye devam ediyor. Dünya üzerinde modern tıbbın babası olarak bilinin İbn-i Sina'nın uyguladıkları günümüze kadar gelirken, Canan Karatay hatırlatmaya devam ediyor. Canan Karatay'ın favori yemeği hakkında İbn-i Sina yıllar öncesinden dedikleriyle takipçilerini şaşırttı. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yer alan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeme içme konusundaki paylaşımlarını sürdürüyor. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerde bulunan uzman isim yeniden gündeme geldi.

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ

İbn-i Sina tarafından yıllar öncesinde bahsedilen bir durumu günümüzde hatırlatarak tavsiyelerde bulundu. Yaptığı çalışmalar ile tüm insanlığa ışık tutan İbn-i Sina tedavi yöntemleri günümüzde de kullanılıyor. Üniversite öğrencilerine ders olarak verilen doğal tedavi reçetelerinden birisi Canan Karatay'ın dilinden düşmüyor.

5b756ac1b699de1e98c0945a.webp

HER DERDE DEVA

Sağlıklı beslenmeye dair sık sık paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kelle ve paça çorbalarını öv öv bitiremedi. Sürekli olarak açıklamalarda bulunan uzman isim çorbanın şifa kaynağı olduğunu açıkladı. Özellikle ayak ve kelleden yapılan paça çorbasının insan sağlığına büyük bir faydası olduğunu açıkladı.

Koronavirüs başta olmak üzere birçok virüse karşı vücudunuzda koruyucu etki oluşturduğunu söyledi. Canan Karatay'ın "Süper Besin" olarak bahsetti kelle ve ayak paça çorbası yaşlılığa da iyi geliyor. Yaşlılık ile birlikte gelen kalça ve bel ağrılarını giderdiği, hastalıkları önlediği ve bütün virüslere karşı koruma oluşturduğunu açıkladı.

kelle-paca.jpg

İBN-İ SİNA'NIN GÖRÜŞLERİ

Canan Karatay, sabah akşam kelle paça çorbasının içilmesini öneriyor. Faydalarını sıralayan Karatay, "Kollajen çok iyidir, glikoz amini çok iyidir ve mikropları öldürür. Bağırsak florasını düzenlediği için hastalanmazsınız, kalp hastası olmazsınız grip ve Alzheimer olmazsınız çocuklar aksırmaz öksürmez” ifadelerini kullandı. Modern Tıbbın Babası İbn-i Sina'nın da kelle paça çorbası hakkında, "Öksürüğe iyi gelir, iyi bir kimusa (yemeklerin mide özsuyuyla karıştıktan sonra aldığı durum.) dönüşür ve bağırsakları yumuşatır." dediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN