Mutfağınızdaki gizli hazine: Kırmızı mercimek

Mutfağınızdaki gizli hazine: Kırmızı mercimek

Kırmızı mercimek, Ramazan sofralarında hem doyurucu hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, Ramazan ayında bitkisel protein kaynağı olarak kırmızı mercimeğin önemini vurguladı. Uluçay, kıyma ile yapılan birçok yemeğin kırmızı mercimekle de yapılabileceğini ve bu sayede öğünün doymuş yağ içeriğinin azalacağını, lif içeriğinin ise artacağını belirtti.

Ramazanda bitkisel protein bakımından zengin olan kırmızı mercimek tüketimini tavsiye eden Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, kıyma ile yapılan birçok yemeğin kırmızı mercimekle de yapılabileceğini, böylece öğünün doymuş yağ içeriğinin azalacağını, lif içeriğinin ise artacağını belirtti.

Proteinin, kas gelişimi ve onarımı için gerekli olduğuna dikkat çeken Uluçay, “Kırmızı mercimek, tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Düşük glisemik indekse sahip olan kırmızı mercimek kan şekerinin dengelenmesine ve daha uzun süreli tokluk hissedilmesini sağlar. Lif bakımından da oldukça zengin olan kırmızı mercimek, sindirim sistemi sağlığını destekler, kabızlık riskini azaltır” dedi.

Uluçay; kırmızı mercimeğin çinko, magnezyum, fosfor gibi birçok vitamin ve mineral zengini olduğunu kaydetti. Kırmızı mercimeğin antioksidan etkisini de vurgulayan Uluçay, “Kırmızı mercimekle aldığımız antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve hastalıklara karşı koruyuculuğumuzu artırır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN