Mutlaka günde 1 bardak için! Sindirimden bağışıklığa kadar faydası çok: Sadece suyunu sıkın ve için

Mutlaka günde 1 bardak için! Sindirimden bağışıklığa kadar faydası çok: Sadece suyunu sıkın ve için

Kış aylarında artan salgınlar ve soğuk havalar, vücudun bağışıklık sistemini düşürüyor! Ancak günde 1 bardak bundan içmeniz size pek çok fayda sağlıyor! Sadece suyunu sıkın ve için! Tam bir şifa deposu...

Doğanın bize sunduğu birçok sebzenin sağlığa olan faydaları malum. Bu sebzelerden biri de kabak. Kabak suyu, içerdiği birçok besin öğesi sayesinde sağlığımıza pek çok katkıda bulunuyor. İşte kabak suyunun faydaları ve hazırlanışı...

KABAK SUYUNUN FAYDALARI NELER?

kabak-suyu-faydalari-2.jpg

Tokluk hissi verir: Kabak, içerdiği mineraller, protein ve vitaminler sayesinde tokluk hissi verir. Günlük B6 Vitamini, C Vitamini, folat, potasyum, riboflavin, magnezyum ve tiamin ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılar.

Sindirimi destekler: Yüksek su içeriği sayesinde bağırsak hareketini düzenler, kabızlık riskini azaltır. Lif içeriği, sindirim sistemini korur ve dışkının bağırsaktan geçişini kolaylaştırır.

Enerji verir: Kabaktaki B vitaminleri, metabolizmanın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bu da daha hızlı bir enerji artışına ve diğer besinlerin daha etkili bir şekilde emilmesine katkı sağlar.

kabak-suyu.webp

Bağışıklığı güçlendirir: Kabak suyundaki yüksek miktardaki vitamin, mineral ve lifler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için ideal bir destektir.

Kan basıncını dengeler: Potasyum içeriği, kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynar. Vücuttaki sodyumu dengeleyerek kan damarlarının daralmasını ve yüksek tansiyonu önler.

Kötü kolesterolü düşürür: Kabak, yüksek miktarda diyet lifi içerir; bu da vücuttaki kötü kolesterolü yakalar ve dışarı atar. Böylece kalp sağlığını korur.

kabak-suyu-faydalari-1.webp

KABAK SUYU NASIL HAZIRLANIR?

  1. Bir tane kabak soyulduktan sonra dilimlenir.
  2. Dilimlenen kabaklar bir mutfak robotundan veya meyve sıkacağından geçirilir.
  3. Dilerseniz lezzet katmak için bir yeşil elmanın suyu ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN