Muzun ilginç faydası! Cilt kremlerinin gizli kahramanı! İçinden çıkan ipleri kimse atamayacak

Muzun ilginç faydası! Cilt kremlerinin gizli kahramanı! İçinden çıkan ipleri kimse atamayacak

Herkesin severek tükettiği meyveler arasında yer alan muz, özellikle sporcular tarafından sıklıkla tüketiliyor. Muzun içerisindeki o ipleri sıyırıp atıyorsanız Sakın bu hataya düşmeyin. Yenilebilir bu ipler muzun kendisinden çok daha besleyici çıktı. İşte muzun bilinmeyen faydaları…

Radyoaktif bir besin olarak görülen muz birçok farklı fayda sağlıyor. 100 kalorinin altında bir değere sahip olan orta boy muzun lif, potasyum, B6, C vitamini, magnezyum ve manganez gibi temel besinleri içerdiği görülmektedir. Muzun içerisinde yer alan beyaz iplik benzeri yapı muzun kendisinden çok daha besleyicidir. Birçok fayda sağlayan muzun hiç bilmediğiniz etkileri ortaya çıkıyor. İşte muzun bilinmeyen faydaları…

KENDİSİNDEN DAHA YARARLI

Bir bitkinin iç tesisatı olarak görülen floem, fotosentezde elde edilen şeker ile diğer besleyici ürünlerin pompalandığı bir tüp görevini üstlenmektedir. Rahatsız edici bir tada sahip olmayan floemler muzun olgunlaşması için önemli bir i yere sahiptir. Birçok farklı vitamini bünyesinde barındıran bu yapı muzun içerisinde iplikler halinde yer almaktadır. BerkleyRD'nin Baş Bilim Sorumlusu Nicholas D. Gillitt, 2023 yılı Ocak ayında verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullandı:

muz-ipligi.jpg

"Floem demetlerini özel olarak test etmemiş olsak da, besin değerlerinde bir fark olması muhtemeldir. Belirli bir işi yapmak üzere tasarlandıklarından ve muhtemelen bu işi destekleyen tanımlanmış bir yapıya sahip olduklarından, normal yenilebilir muz etinden farklı bir bileşik profiline sahip olmaları beklenir."

MUZ KABUĞU YENİR Mİ?

Birçok kişinin çöpe attığı Muz kabuğu Batı ülkelerinde sıklıkla tüketilen bir ürün olarak görülmektedir. Sağlık açısından faydalı olan ve yenilebilir yapıya sahip olan muz kabuğu besin değeri oldukça yüksek bir ürün olarak biliniyor.

muz-1.jpg

Lif, potasyum ve B vitamini gibi besinler açısından oldukça faydalı olan Muz kabuğu antioksidan özellikleri ile birlikte polifenoller ve triptofan içermektedir.

Sert ve acı bir tadı sahip olan muz kabuğu bazı yemek tariflerinde özellikle de pişirildiğinde kullanılabilmektedir.

Muz kabuğu kullanımının bazı yolları bulunurken özellikle smoothy, reçel ya da bazı kültürlerde kızartarak ya da haşlanarak tüketildiği görülüyor.

Cilt sağlığı açısından yararlı olan muz kabuğu içerisinde bulundurduğu lif ile birlikte sindirim sağlığını da destekliyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta muz kabuklarını yıkandıktan sonra tüketilmesi olurken organik olmasına da dikkat etmek gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN