Nasırları söküp atıyor! Bu yöntem ile ayaklarınız pamuk gibi olacak: Uyumadan ayağınıza sürmeyi unutmayın

Nasırları söküp atıyor! Bu yöntem ile ayaklarınız pamuk gibi olacak: Uyumadan ayağınıza sürmeyi unutmayın

Günlük hayatınızda sürekli olarak ayakkabı giyen biriyseniz nasırlar başınıza bela olabilir. Sürekli olarak yaşanan baskı, sürtünme ile birlikte zamanla deriniz kalınlaşıyor ve sert bir doku yapısına dönüşüyor. Bu durum hem görsel açıdan hem de rahatlık açısından hoş değildir. Nasırlı bölgeye yapılan temas canınızı da yakabilir. Fakat bu yöntem ile hepsiyle vedalaşmaya hazır olun. İşte tüm detaylar...

Vücudunuzun her noktasında oluşabilecek bir durum olan nasırdan kurtulmak hiç kolay değildir. Rahat olmayan bir ayakkabı ya da herhangi bir giyeceğinizin sürekli olarak baskı yapması ve sürtünme uygulaması üzerine deri değişir.

NASIRLI AYAKLARA VEDA EDİN

Derinizin daha sert bir dokuya dönüşmesi ve kabarmasıyla birlikte nasır oluşur. Her temasta ayrı bir rahatsızlık veren nasır canınızın yanmasına da sebep olabilir. Genellikle ayak çevresinde oluşan nasırlardan kurtulmak oldukça zahmetlidir.

Ayak tabanında, parmak aralarında, el bileğinde ve parmak uçlarında sık sık görülen nasırın nedenleri uzmanlar tarafından paylaşıldı. Genellikle yanlış ayakkabı tercihi, ayak pozisyonun doğallığını yitirmesi ya da aşırı sıkı ayakkabı giyilmesi nasır nedeni olarak gösterilir.

b6cfcfd6516fcdddbcafacd63a13c70a.jpg

GECE YATMADAN UYGULAYIN

Vücudunuzda bulunan nasırların sert dokusunu kırmak için ve temizliğini kolaylaştırmak için öncelikle ılık su banyosu yapabilirsiniz. Ilık su banyosu ile nasırlarınız yumuşar ve temizlenmesi kolay bir hal alır. Cildinizin nem ihtiyacını karşılayarak nasırların sertleşmesini büyük oranda engelleyebilirsiniz.

Ilık su ile duş almak gibi shea yağı, badem yağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal nemlendiriciler de kullanılabilir. Nasırlı bölgeye uygulandığında sert dokuyu yumuşatmakta yardımcı olur. Her gece uyumadan önce nasırlı olan ya da kuru olan bölgelere bu yöntemleri uygulayarak nasır oluşumu engellenebilir.

elma-sirkesi.jpg

ELMA SİRKESİ

Nasırlı bölgeleri temizlemek için en etkili yöntemlerden birisi de elma sirkesidir. Cildi yumuşatmaya yarayan güçlü asitlerden birisi olarak bilinir. Bir bezin üzerine elma sirkesi dökerek nasırlı bölgede bir süre kadar bekletmeniz gerekir. Ardından tuzlu suyla peeling yaparak ölü deriyi temizlemeniz gerekir. Bir kaseye tuzlu su hazırlayarak, pamuk yardımıyla nasırlı bölgeyi ovabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN