"O insanları sakın evinize sokmayın" diyerek uyardı! Prof. Dr. Levent Akçay yeni felaket için uyardı

"O insanları sakın evinize sokmayın" diyerek uyardı! Prof. Dr. Levent Akçay yeni felaket için uyardı

Bu felaket can alıyor! Prof. Dr. Levent Akçay'ın açıklamalarına göre, o belirtileri taşıyan kişileri evinizden içeri sokmayın! Tavsiyelerde bulunan Akçay, 1 ay boyunca maske takın uyarısında bulundu. İşte tüm detaylar...

Mevsim geçişlerinde sık sık görülen olaylar bu kez felaket seviyesine yükseldi. Prof. Dr. levent Akçay, yeni felaket hakkında uyardı. Uyarılarında, "O insanları sakın evinize sokmayın!" ifadelerini kullandı. İşte sebebi...

SALGIN HIZLA YAYILIYOR

Türkiye'nin gündeminde yer alan salgın hakkında uzman isimden uyarı geldi. Prof. Dr. Levent Akçay, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmeyle tavsiyelerde bulundu. Ülkemizde hızla yayılan İnfluenza A salgınına dikkatleri çekti.

35e89eec586df8cd4967831e40204a4c.jpg

ACİLDE ADIM ATACAK YER YOK

Son günlerde ülke gündeminde yer alan salgın her geçen gün yeni bir boyuta ulaşıyor. Prof. Dr. Levent Akçay, felaket uyarısında bulunarak tavsiyeler verdi. İnfluenza A'nın çeşit çeşit olduğunu söyleyen uzman isim grip olarak bilseniz de can alıcı bir virüstür.

Geçmiş dönemlerde dünyayı sarsan Domuz Gribi - H1N1 virüsü gibi özellikle çocuklarda geçmeyen yüksek ateş ve havale gibi durumlara kapı açıyor. Hastane acillerinde artan vaka sayıları nedeniyle adım atacak yer kalmadı.

03-signs-child-might-have-anxiety-complaining-symptoms-ridofranz.jpg

ÜZERİNE SAKIN ÖRTÜ ÖRTMEYİN

Normal bir grip olmadığını savunan Prof. Dr. Akçay, yüksek ateş 39 dereceyi bulabilirken, acil fiziki bir soğutma işlemi gerektiğini paylaştı. Yüksek ateşten kurtulmak için soğuk-ılık duş, koltuk altı ya da kasıklara buz ve soğuk bez uygulaması yapılabilir. Ateş düşürücüyü dikkatli bir şekilde kullanmayı öneren Akçay, ateşli çocuğun üzerine örtü örtmeyin diyerek uyardı.

Belirtilerin başladığı kişiyi hastaneye götürerek test yaptırmanız konusunda uyardı. İnfluenza çıkan bir çocuk ve yetişkinin ilaçla tedavi olması gerekir. Akçay açıklamlarında, "Benim 2 çocuğum şu anda farklı hastanelerde ateş düşürülme ve tedavi altında. Ben ise mecbur ameliyatlarıma devam ediyorum. Bırakıp gitsem bir türlü gitmesem bir türlü." ifadelerini kullandı.

MASKE TAKIN!

Virüse yakalanan kimseyi evinize sokmamanız konusunda uyaran Akçay, ilişkinizi uzaktan sağlayarak son bir ay içerisinde maskeyle dolaşmanızı önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN