Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Bu basit karışımı yapın öksürüğünüz anında kesilsin

Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Bu basit karışımı yapın öksürüğünüz anında kesilsin

Öksürük, vücudun akciğerlerden ve üst solunum yollarından yabancı maddeleri veya toksik maddeleri temizlemenin doğal yoludur. Öksürüğe soğuk algınlığı, viral enfeksiyon, grip, sigara veya astım veya tüberküloz gibi diğer sağlık koşulları neden olabilir. Aşırı öksürük, boğazınızda kuruluk, ağrı ve sıkıntıya neden olabilir ve günlük rutininizi bozabilir. Evinizden çıkmadan bu doğal öksürük tedavisini deneyebilirsiniz.

Kışa birçok sağlık sorunu eşlik eder ve öksürük en sinir bozucu olanlardan biridir. Aralıksız öksürük sadece rahatsızlığa neden olmakla kalmaz, aynı zamanda boğaz geçişinizi tahriş ederek yemeğinizi yutmayı zorlaştırır. Mevsimsel değişimin dışında, alerjenler veya kirleticiler gibi bu duruma yol açabilecek başka nedenler de vardır. Gün boyu öksürmek kesinlikle hoş bir deneyim değildir, ancak hava yolundan mukus, alerjenler veya kirleticileri çıkarmaya yardımcı olduğu için tamamen normaldir. Birçok kişi için soğuk algınlığının en kötü yanı, rahatsız edici derecede kalıcı bir öksürüktür. Özellikle de boğazınızdaki gıdıklama en kötü zamanlarda, örneğin bir iş sunumu sırasında veya yatakta dönüp dururken ortaya çıktığında . Mümkünse bir gecede öksürükten kurtulmanın yollarını umutsuzca aramanız yeterlidir. Öksürük genellikle birkaç gün sonra kendi kendine geçer. Peki can sıkıcı derecede kalıcı bir öksürüğü tedavi etmek için tam olarak ne yapabilirsiniz? Neyse ki, öksürük semptomlarınızı iyileştirmek için deneyebileceğiniz etkili bir yöntem var. Ve zaten evinizde çözüme sahip olabilirsiniz. İşte öksürüğünüzün gitmesine yardımcı olabilecek o ev ilacı.

İHTİYACINIZ OLANLAR

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme olacak)
  • 3-4 damla limon

YAPILIŞI

  1. Tereyağı cezveye alıp eritiyoruz.
  2. Ardından pekmezi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  3. Ocaktan aldıktan sonra limonu sıkıyoruz.
  4. Bu karışım ılıyınca kaşıkla tüketebilirsiniz.

balgam-5246.jpg

Pekmez ve tereyağı ayrı ayrı tüketildiğinde oldukça faydalıyken, bir araya geldiğinde hem çok faydalı hem de oldukça lezzetli bir hal alır. Adeta öksürük savar, doğal öksürük şurubu ve aynı zamanda balgam sökücü olarak da nitelendirilen pekmez tereyağı tüketimi özellikle çocuklar için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha pek çok konuda etkilidir. Pekmez ve tereyağı karışımı boğazın yumuşamasını sağlamanın yanı sıra mikroplarında sayısını azaltarak iltihabı önler. Yemek borusu, mide ve bağırsaklarınızdaki zararlı toksinleri idrar yolu ile atmanıza yardımcı olur. Hem tereyağı hem de pekmez, öksürüğe karşı çok önemli ürünlerden birisi olurken kısa süre içerisinde etkilerini en iyi biçimde göstermeye başlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN