Önde gelen marketler satıyordu! 60 markanın ürünü salgın nedeniyle toplatılıyor: O ürünlere el bile değdirilmemeli

Önde gelen marketler satıyordu! 60 markanın ürünü salgın nedeniyle toplatılıyor: O ürünlere el bile değdirilmemeli

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen o salgın sonrasında birçok ünlü market raflarından o ürünleri kaldırdı. 60 markanın ürünleri tek tek toplatılmaya başlandı. İnsanlar ise salgın korkusundan dolayı o ürünlere resmen el uzatmıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

İlk kez 2014 senesinde ortaya çıkan ve en az 26 kişinin hastalanmasına yol açan listeria virüsü yüzünden yetkililer yeni adımlar atmaya başladı. ABD’li yetkililer salgının kaynağına ilişkin yeni açılamalarda bulunurken, marketlerde satılan 60’dan fazla o ürünlerini kaldırmak durumunda kaldı. Salgının önüne geçmek için toplatılan ürünler arasında insanların sıklıkla tükettiği ürünler yer aldı.

yeni-proje-23.jpg

ABD’Lİ YETKİLİLER SALGININ KAYNAĞINI AÇIKLADI

Listeria virüsü ilk defa 2014 senesinde ortaya çıkan bir virüs olarak kayıtlara geçerken geçtiğimiz senenin aralık ayında yeniden gündeme geldi. Konuya ilişkin olarak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yeni araştırmalar yaparak elde ettikleri son bulgularla söz konusu salgının bir marka tarafından üretilen yumuşak peynir ve süt ürünlerinden dolayı ortaya çıktığı öğrenildi. Mynet’te yer alan habere göre, salgın iki kişinin ölümüne yol açarken 26 kişinin de hastalanmasına yol açtı. Son açıklamalarla beraber listeria virüsünün gıda zehirlenmesi salgını olduğu belirtildi.

yeni-proje-24.jpg

MARKET RAFLARINDAN KALDIRILDI

Salfına neden olduğu iddia edilen 60’tan fazla markanın sattığı yumuşak peynir, yoğurt ve ekşi krema ürünleri Pazartesi günü toplatıldı. Söz konusu bu ürünler ülkenin en popüler marketlerinde satılıyordu.

LİSTERİA VİRÜSÜ BU KİŞİLER İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Edinilen bilgilere göre virüsün, özellikle de bazı kişilerde ölümle sonuçlanabileceği ve o kişilerin daha dikkatli olması gerektiği açıklandı. Bu kapsamda hamileler, 65 yaş üstü kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar tükettikleri besinlere çok dikkat etmeli. Öte yandan bozulmuş gıda yiyen kişilerde kas ağrıları, ateş, yorgunluk gibi belirtiler ortalama iki hafta içinde kendini göstermeye başlıyor. Lakin belirtilerin erken ya da geç başlama durumu da oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN