‘Oruç tutmak için kalp ilaçlarınızı kesmeyin’

‘Oruç tutmak için kalp ilaçlarınızı kesmeyin’

ardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Ramazan ayında oruç tutmak için kalp ilaçlarının kesilmemesi konusunda kritik uyarıda bulundu. Doç. Dr. Sarıkaya “Doktor önerisi olmadıkça ilaçlarımızı kesmiyoruz. Ancak ilaç saatlerinizi değiştirebiliriz. Sabah aldığımız ilaçları sahur vaktine, akşam aldığımız ilaçları yine iftardan sonra alabiliriz” dedi.

Ramazan ayında kalp hastalarının oruç tutup tutmamalarıyla ilgili bazı genellemeler yapılsa da hastayı ve geçirdiği kalp rahatsızlığını ele alarak konunun uzmanından değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Kalp hastası kişilerin oruç tutma niyetleri varsa, mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiği ve bu konuda doktorun hastayı detaylı şekilde bilgilendirerek en doğru şekilde yönlendireceği tavsiye ediliyor.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Ramazan ayında oruç tutmak için kalp ilaçlarının kesilmemesi konusunda kritik uyarıda bulundu. Doç. Dr. Sarıkaya “Doktor önerisi olmadıkça ilaçlarımızı kesmiyoruz. Ancak ilaç saatlerinizi değiştirebiliriz. Sabah aldığımız ilaçları sahur vaktine, akşam aldığımız ilaçları yine iftardan sonra alabiliriz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN