Oruçta dayanıklılığın sırrı sahurda yumurta

Oruçta dayanıklılığın sırrı sahurda yumurta

Oruçta uzun süreli tokluğun sırrının sahurda yeterli protein alımında yattığını söyleyen Diyetisyen Berna Arslan KARAR okurlarına “Sahurda yumurta, yoğurt, tuzsuz peynir, kefir gibi protein kaynaklarına mutlaka yer verilmeli. Tahıllı ekmek gibi posalı besinler, yeşil yapraklı sebzeler ise enerji alımını destekler” tavsiyelerinde bulundu.

Sahurda, uzun süre tok kalmayı sağlayacak yeterli protein alımının önemine dikkat çeken Medicana Ataköy Hastanesi’nden Diyetisyen Berna Arslan, “Bunun için yumurta, yoğurt, tuzsuz peynir, kefir gibi protein kaynaklarına mutlaka yer verilmeli. Uzun süreli açlığın getirdiği kabızlığı önlemek ve enerji alımınızı desteklemek için posalı besinler yani tam tahıllı ekmekler, yulaf gibi besinler, yeşil yapraklı sebzeler yani dereotu, maydanoz, roka gibi besinlere yer verilmeli” dedi.

Arslan, meyve gibi lifli gıdaların da sahur öğününe dahil edilmesinin sağlığımız açısından önemini vurgulayarak “Bu besinler sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissini uzun süre korumanıza yardımcı olur. Bunların yanı sıra tuzsuz zeytinlerden, avokado ve yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık, chia tohumu ve keten tohumu gibi besinlere yer vermek günlük yağ alımını destekleyecek besinlerdir” diye konuştu.

TUZLU İÇECEKTEN KAÇININ

Sahurda su tüketiminin öneminin de altını çizen Diyetisyen Arslan, “Gün boyunca susuz kalmamak için sahurda yeterli miktarda su içmeli. Sahurda sizi hızlı acıktıracak beyaz unlu besinler tüketilmemeli. Meyve sularından, kafein ve aşırı tuz içeren içeceklerden kaçınılmalı, çünkü bunlar susuzluğa yol açabilir” uyarısında bulundu. Arslan, son olarak şu tavsiyeyi verdi: “Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınarak hafif ve dengeli bir öğün tüketilmeli. Ayrıca sahur yaptıktan sonra uyumak için 20-30 dakika beklemeye özen gösterilmeli.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN