Oruçtaki sıvı kaybının ilacı mineralli su

Oruçtaki sıvı kaybının ilacı mineralli su

Ramazan ayının ardından gelen bayramda, su tüketiminin önemi bir kez daha gündemde. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, bayramda da bol su içmenin gerekliliğini vurgulayarak önemli bilgiler verdi. Aktepe, ‘’Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli suların tüketilmesine özen gösterilmelidir’’ dedi.

Ramazanda oruç tutarken ister istemez su tüketiminin kısıtlandığını söyleyen Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, vücutta sıvı kaybının baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma, halsizlik, mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Bayram sürecinde planlı bir biçimde su içilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Aktepe, ‘’Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli suların tüketilmesine özen gösterilmelidir’’ dedi.

Suyun kalitesinin sağlıkta belirleyici olduğuna dikkat çeken Aktepe, ambalajlı, içeriği net olarak bilinen suları önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN