Orucu fast food besinlerle açanlarda reflü riski

Orucu fast food besinlerle açanlarda reflü riski

İftarda fast food tüketmenin reflüyü tetiklediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, “Fast food besinler ayrıca kilo alımına da davetiye çıkarıyor. Gazlı içecekler de şeker oranından dolayı, kan şekerini olumsuz etkiliyor ve hazımsızlık yapıyor” dedi.

Ramazan ayında yapılan 10 yanlış hakkında bilgi veren Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Günlük alışkanlıklarımızdaki değişikliklere hatalı beslenme de eklenince, kilo alımının yanı sıra metabolik hızda yavaşlama, kan şekerinde ani iniş çıkışlar, sinirlilik, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, dikkatsizlik, konsantrasyon kaybı, hazımsızlık, şişkinlik, mide bulantısı ve kalp rahatsızlıkları gibi pek çok sağlık sorunları gelişebiliyor” dedi.

Tokgöz, tek seferde büyük porsiyonlarda yemek yemenin, pide ve çorbayı çok sıcak tüketmenin, hızlı yemek yemenin, az su içmenin, iftarı tek öğün yapmanın, her gün şerbetli tatlı tüketmenin, sahuru atlamanın ve yemekten sonra uyumanın sağlıksız olduğunun altını çizdi.

Yapılan hatalardan birinin de, çok tuzlu ve yağlı besinler tüketmek olduğunu vurgulayan Tokgöz, “Maalesef tükettiğimiz tuz miktarı olması gerekenin 4 katı. Fazla tuz tüketimi vücutta su tutup, ödem oluşmasına ve yüksek tansiyona sebep olabiliyor. Ayrıca susama hissini de artırarak gün içerisinde zor anlar yaşatabiliyor” diye konuştu.

Tokgöz, fast food ve gazlı içecekler tüketmenin zararlarına da şöyle değindi:

“İftarda fast-food tüketmek reflüyü tetiklerken, mide yanması ve hazımsızlığa yol açabiliyor. Ayrıca kilo alımına da davetiye çıkarıyor. Bu nedenle protein içerikli ve sebze ağırlıklı yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Gazlı içecek tüketmek içerdikleri şeker oranından dolayı, kan şekerini olumsuz etkiliyor ve hazımsızlık yapıyor. İlk seçeneğiniz her zaman su tüketmek olsun. Bunun yanında sahurda süt, iftarda ayran tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN