Patatesi bugüne kadar yanlış pişiriyormuşuz! Doç. Dr. Muhammed Keskin açıkladı: Meğer dünyanın en faydalı besiniymiş

Patatesi bugüne kadar yanlış pişiriyormuşuz! Doç. Dr. Muhammed Keskin açıkladı: Meğer dünyanın en faydalı besiniymiş

Patates, sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Hem sağlığa faydalı olmasından ötürü hem de lezzetli tadından dolayı çoğu kişinin zevkle tükettiği patatesi ne yazık ki bugüne kadar yanlış pişiriyor olmuşuz. Doç. Dr. Muhammed Keskin gerçekleri açıkladı. Bu şekilde tüketmelisiniz takdirde patates dünyanın en faydalı besiniymiş…

Patates, farklı formlarda pişirilerek sofralarda kendine yer buluyor. Neredeyse her haliyle sevilerek tüketilen patates, sağlığa da faydalarıyla ön plana çıkıyor. Öyle ki patatesin içerisinde bulunan demir, fosfor, kalsiyum birgül magnezyum, çinko gibi elementler kemik sağlığını korurken, kalp sağlığı için gerekli olan lif, potasyum, C vitamini ve B6 d vitamini gibi değerli maddeler bulunuyor. Dolayısıyla düzenli şekilde patates tüketmek sağlığımız için oldukça elzem bir konu. Lakin patatesi nasıl tükettiğimiz bu noktada önemli bir yer ediniyor.

yeni-proje-3.jpg

BU ŞEKİLDE YAPMAK FAYDALARINI ERİTİYOR

Doç. Dr. Muhammet Keskin, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda patatesin kızartılarak yenmesinin oldukça zararlı olduğunu açıkladı. Normal şartlarda çok faydalı olan bir gıdanın kızartılarak trans ve toksik yağın içine bulunmasının yanlış olduğunu söyleyen uzman isim patates yağda kızartmak yerine fırında yapılmasının daha iyi olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN