Pekmez ve ayvayı birlikte yiyin öksürüğü unutun! Köhür köhür öksürüğü hemen kesiyor: Deneyince başucu ilacınız olacak

Pekmez ve ayvayı birlikte yiyin öksürüğü unutun! Köhür köhür öksürüğü hemen kesiyor: Deneyince başucu ilacınız olacak

Havaların soğuması ile birlikte öksürükle birlikte hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Doğanın sunduğu pekmez ve ayvayı birlikte yemek ise öksürük problemini ortadan kaldırıyor. Bu doğal yöntemi deneyince başucu ilacınız olacak

Öksürük, soğuk kış aylarında sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Kimi zaman ilaç kullanımıyla geçebilen bu rahatsızlığın doğal yöntemlerle tedavisi ise geleneksel halk kültüründe sıklıkla tercih edilmektedir. Ayva ve pekmez kürü, özellikle öksürük şikayetiyle boğuşan birçok kişi tarafından benimsenen etkili bir doğal çözüm olabilir.

Geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alan bu doğal kür, yüzyıllardır pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Özellikle kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük problemlerine karşı etkili bir alternatif olabilir. İşte bu mucizevi karışımın tarifi:

oksuruk-icin-tereyaginda-ayva-resimli-yemek-tarifi7.jpg

MALZEMELER

2 adet orta boy ayva

1 küçük çay bardağı pekmez

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini ayıklayın. Ardından ayvaları küçük küpler halinde dilimleyin. Yapışmaz tavaya tereyağını koyup eritin. Eriyen tereyağının üzerine küp haline getirdiğiniz ayvaları ekleyin. Ayvalar yumuşayana kadar başından hiç ayrılmadan yaklaşık olarak 20-25 dakika karıştırarak pişirin. Yumuşayan ayvaların üzerine son olarak pekmezi dökün ve karıştırın. Bu şekilde 6-7 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Bu süre sonunda ayvalarınızı ocaktan alın ve ılımaya bırakın. İyice ılıyan ayvalarınızı cam kavanoza koyup her gün tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN