Ramazan’da kilonun bariyeri protein

Ramazan’da kilonun bariyeri protein

Ramazan’da kilo kaygısı yaşayanlara tavsiyede bulunan Uzman Diyetisyen Hatice Sultan Kirişçi, “Protein tokluk hissi sağladığı için kurtarıcımızdır. Ana yemekte etli sebze yemeği, yoğurt, ayran tüketin” dedi.

Ramazan ayında kilo kaygısı yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Uzman Diyetisyen Hatice Sultan Kirişçi, dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:

“Sahur yapmadan asla oruç tutmayın. Sahur ve iftarda da kilo kontrolünü sağlamak için şeker içeriği düşük gıdalar tüketin. Tok tutması için protein ve lif yönünden zengin süt, kefir, tam buğday ekmeği, yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler besinler tüketmeye çalışın. Ramazanda bağırsak hareketleri yavaşladığından dolayı kabızlık durumu söz konusu olur. Bağırsak hareketlerinin düzenli çalışması için; 2.5-3 litre su tüketilmeli, lif oranı yüksek çiğ sebze, meyve Şekersiz kurutulmuş meyve, kompostolar tüketimi artırılmalıdır. Hamurlu yiyecekler, aşırı yağlı börekler ve yağda kızartılmış yiyecekler mideyi yoracağı için kaçınılmalı. Aşırı baharatlı gıdalar gün içinde daha fazla susatacağı için kaçınılmalı.”

Uzm. Dyt. Kirişçi, iftarda dikkat edilmesi gereken unsurları şu şekilde sıraladı:

“Bağırsak hareketlerinin düzelmesi için ilk önce çorba içilmeli. Bir kepçe çorba içtikten sonra ana yemeğe geçmeden mutlaka 15 dakika ara verin. Çünkü beyne tokluk sinyali 15 dakika sonra geliyor. Bu sayede daha az besin tükettiğinizi göreceksiniz. Ana yemeğinizde protein olmasına dikkat edin. Çünkü protein tokluk hissi sağladığı için Ramazan döneminde bizim kurtarıcımızdır. Et, tavuk, balık, hindi ya da etli sebze yemeği, yoğurt, ayran tüketebilirsiniz. Haftada 1-2 kez de kurubaklagil tüketmeyi ihmal etmeyin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN