Randevularda yeni sistem başladı! Yeni randevular nasıl alınacak? Tüm detaylarla açıkladık…

Randevularda yeni sistem başladı! Yeni randevular nasıl alınacak? Tüm detaylarla açıkladık…

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve randevu sistemini değiştirecek olan yeni sistem an itibariyle başladı. Peki yeni randevular nasıl alınacak? Yeni sistemde randevu nasıl oluşturuluyor? Tüm detayları haberimizde açıkladık…

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alıp randevusuna gitmeyen kişi sayısının oldukça fazla olduğunu belirtmişti. Söz konusu bu durum randevu almak isteyen kişilerin önünde bir engel oluştururken hastanelerde gereksiz karmaşaya neden oluyordu. Bu problemin önüne geçebilmek için randevularda yeni sisteme başlandı. Peki bu yeni sistemde randevular nasıl alınacak? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler…

yeni-proje-7.jpg

İLK AŞAMADA RANDEVU OLUŞTURULACAK

Hastaneden muayene randevusu alacak olan hastalar ilk olarak Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturacak.

ONAY VEYA İPTAL ŞARTI

Yeni sistem kapsamında randevu alan kişiler randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye more kader randevusunu onay vermesi ya da gelemeyeceğini belirtmesi gerekecek. Söz konusu onay işlemi yine randevu kanalları üzerinden yapılacak.

yeni-proje-6.jpg

GİTMEYENLERE 15 GÜN RANDEVU VERİLMEYECEK

Randevuyu onaylayan kişi buna rağmen muayeneye gitmediği takdirde 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak. Lakin randevusuz hizmet alma hakkına sahip olacaklar. Öte yandan herhangi bir onay ya da İptal işlemi yapmayan kişilerin randevusu otomatik olarak İptal edilecek. Bu durumda ise kişi yeniden randevu alma hakkına sahip olacak ve herhangi bir kısıtlamayla karşı karşıya kalmayacak.

KISITLAMALARDAN MUAF OLAN GRUPLAR

Söz konusu kısıtlamalardan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak. Dolayısıyla bu kişiler her zaman randevu alma hakkına sahip olacak.

yeni-proje-5.jpg

RANDEVU ALAMAYANLARA ULAŞILACAK

Onaylı Randevu Sistemi, hem hastalara hem hastanelere hem de hekimlere daha avantajlı imkanlar sunuyor. Ayrıca randevuların İptal edilmesinin ardından boş kalan kapasiteye göre hizmet bekleyen hastalara talep bıraktıkları takdirde bildirim gidecek. Dolayısıyla öncelik önceden talepte bulunan hastalara verilmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN