Sabahları aç karnına limonlu su içmenin kilo verdirdiği hurafe mi gerçek mi açıklandı!

Sabahları aç karnına limonlu su içmenin kilo verdirdiği hurafe mi gerçek mi açıklandı!

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen çoğu kişi, sabahları limonlu su içmenin kilo vermeye yardımcı olup olmadığını araştırıyor. Peki, oldukça popüler olan bu yöntem gerçekten kilo verme konusunda etkili mi? İşte cevabı…

Kilo vermek isteyenler arasında son yıllarda popüler olan sabahları limonlu su içmenin gerçekten faydalı olup olmadığı merak ediliyor. Birçok kişinin etkisini merak ettiği güne limonlu suyla başlamak gerçekten kilo verdiriyor mu? İşte, o sorunun yanıtı…

Limonlu su oldukça düşük kalorili bir içecektir. Yarım limonun suyunu su ile karıştırdığımızı düşünürsek, her bir bardak limonlu su yalnızca 6 kalori edecektir. Bu yüzden, portakal suyu ve soda gibi yüksek kalorili içecekler yerine limonlu su içtiğinizde, kalorilerinizi azaltmanıza ve kilo vermenize yardımcı olacaktır. Örneğin, bir bardak portakal suyu (237 ml) 110 kalori ve 0,49 litre bir şişe soda 182 kalori içerir. Günde bu içeceklerden sadece birini bile bir bardak limonlu su ile değiştirmek günlük kalori alımını 100-200 kalori azaltabilir.

sabahlari-limonlu-su-icmek-3.jpg

LİMONLU SUYUN VÜCUDA ETKİLERİ NELERDİR?

Besin maddelerinin hücrelere taşınmasından atıkların vücudun dışına taşınmasına kadar, yeterli miktarda su içmek oldukça önemlidir. Yeterli hidrasyonu sağlamak, vücut ısısının düzenlenmesinden fiziksel performansın artırılmasına kadar birçok şey için gereklidir. Bazı kanıtlar, susuzluğun da kilo vermeye yardımcı olacağını göstermektedir. Araştırmalar, artan hidrasyon yağların parçalanmasını artırabileceğini ve yağ kaybını da etkileyeceğini ortaya koymuştur.

Yine araştırmalar, yeterli miktarda su içmenin metabolizmayı hızlandırdığını göstermektedir. Araştırmacılar, iyi hidrasyonun, hücrelerdeki ve vücut için enerji üretmeye yardımcı olan bir tür organel olan mitokondrinin işlevini artırdığını söylüyor. . Bir çalışmada, 14 katılımcı 0,5 litre su içmiştir. Su içmenin 30-40 dakika boyunca metabolizma hızlarını 0 oranında artırdığı görülmüştür

sabahlari-limonlu-su-icmek-1.jpg

Su içmek, kalori eklemesi olmadan tokluğu ve dolgunluğu desteklediği için genelde herhangi bir kilo verme rejiminin temel parçası olarak görülmektedir.

Metabolizma, tokluk ve hidrasyona etkilerinden dolayı, bazı kanıtlar limonlu da dahil su içmenin kilo kaybında etkili olabileceğini göstermektedir. Limonlu su tokluk hissini artırabilir, hidrasyona destek olabilir, metabolizmayı hızlandırabilir ve kilo kaybını artırabilir. Bunun yanı sıra yağ kaybetme konusunda da limonlu su normal sudan daha etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN