Sağlık için kullandığınız göz damlasında büyük tehlike! Gözünüzü kaybedebilirsiniz: Binlerce kişi hayatını kaybetti!

Sağlık için kullandığınız göz damlasında büyük tehlike! Gözünüzü kaybedebilirsiniz: Binlerce kişi hayatını kaybetti!

Birçok amaçla kullanılan göz damlalarında korkutan ayrıntı. Uzman açıklamalarına göre içeriğindeki madde hayatınızı kaybetmenize neden olabilir. Detaylar haberimizde.

Ülkemizde de çeşitli alanlarda kullanılan göz damlasının o kadar da masum olmadığı tespit edildi. ABD'de göz damlası sebebi ile hayatını kaybeden kişi sayısı artıyor. Ölenlerin yanı sıra görme duyusunu kaybedenlerin de olduğu açıklandı. Ayrıntılar yazının devamında.

göz damlası

GÖZ DAMLASINDAN KORKUTAN HABER

Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi göz damlalarına bakteri bulaştığı açıkladı. İlaca Pseudomonas aeruginosa isimli bakterinin bulaştığını bu sebeple de kullananlarda ölüme sebep olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra görme yetilerini kaybeden vatandaşlarında olduğu yetkililer tarafından açıklandı. Salgının başında 68 vaka içerisinde yalnızca 1 kişinin hayatını kaybettiğini onun da Washington eyaletinde olduğu açıklanmıştı. İlerleyen süreçte ABD den 2 kişinin daha salgın sebebi ile hayatını kaybettiği açıklandı Aynı zamanda 8 kişinin gözlerini kaybettiği ve 4 kişinin göz kürelerinin alınması gerektiği açıklandı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN