Salgınla ilgili korkutan detay! TTB'den "ölümleri söylemiyorlar" iddiası: Uzmanlar aşı için herkese çağrı yaptı

Salgınla ilgili korkutan detay! TTB'den "ölümleri söylemiyorlar" iddiası: Uzmanlar aşı için herkese çağrı yaptı

Yoğun bakımların doluluk oranları üst solunum yolu hastalıklarından dolayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu kapsamda salgınla ilgili duyanları korkutan bir detay ortaya çıktı. TTB Tarafından yılan açıklama duyanları adeta şaşkına çevirdi. İddialar ölümlerin söylenmemesi yönündeyken uzmanlar ise aşı yapılması için herkese çağrıda bulundu.

Son günlerde üst solunum yolu hastalıklarından dolayı hastaneye başvuran sayısı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bazı açıklamalara göre yoğun bakımların ciddi derecede dolduğu bildirilirken aynı şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısının da arttığı açıklanmıştı. Öyle ki Sağlık Bakanı Fahrettin koca İstanbul’daki yoğun bakımların doluluk oranının yüzde 83’e barıştığını belirterek vatandaşların grip aşısı olmaları gerektiğini söylemişti.

yeni-proje-39.jpg

ÇOK SAYIDA ÖLÜM OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın aktardığı bilgilere göre Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı bazı açıklamalarda bulundu ve çok sayıda ölüm olmasına rağmen söylenmediğini belirtti. Uzman isim, İstanbul’daki ölümlerin pandemi dönemine oranla yüzde 20 arttığını açıklayarak şunları söyledi:

“Eskiden belediyelerin ölüm verilerine bakabiliyorduk. Şimdi onları da kapattılar, bir tek İstanbul’u takip edebiliyoruz. Burada da ölümlerde pandemi dönemine göre yüzde 20 artış var. 24 yaşında bir hemşire arkadaşımız, geçen hafta gripten yaşamını yitirdi. Sağlık çalışanlarımız, şiddetli hastalanıyorlar. Ama bakanlık; kendilerinde böyle bir veri olmasına karşın açıklamıyor, ‘nezle’ diye geçiştiriyor. Nezleyi martta geçireceğiz, şimdi değil. Covid -19’u karantina süresinden biliyoruz, 10 günde geçiyor. Şu anki hastalıklarımız da 10 gün sürüyor."

yeni-proje-38.jpg

“AŞI YAPTIRMAYA ÇEKİNİYORLAR”

Son zamanlarda grip aşısı yaptıranların sayısında ciddi düşüşler yaşandığını söyleyen Kırımlı, “20 yıl önce yan etki yapmazken şimdi yapıyor olduğunu iddia etmek bilimsel değil. Bu bilim meselesi değil, bir algı meselesi. Aşı tereddüdü oluştu insanlarda. En eğitimlisinden en eğitimsizine kadar. ‘Aşı pıhtı yapar, öldürür’ dediler. Her yıl grip aşısı yaptıranlar bile çekindi” diye konuştu.

“GRİPTEN ÇOK SAYIDA İNSAN ÖLÜYOR”

Kimsenin aşı olmak istemediğini ve doktorların aşı önermelerinin zorlaştığını ifade eden Kırımlı, “İnsanları ikna edemiyoruz. Ama ne yazık ki gripten çok sayıda insan ölüyor. Kırılgan olan grupların ölümüne neden oluyor. Bunlar, kalp, akciğer hastalığı, kronik astım ve diyabeti olanlar. Zaten kalp krizi riski olanlara bir de grip eklenince ölüme yol açıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN