Sarımsağınız artık hiç bayatlamayacak! Sarımsağı bu yöntemle saklarsanız daima taze kalır

Sarımsağınız artık hiç bayatlamayacak! Sarımsağı bu yöntemle saklarsanız daima taze kalır

Sarımsakların sağlığımız söz konusu olduğunda ne kadar faydalı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Uzmanlarda her fırsatta bunu dile getiriyorlar. Fakat sarımsakları bozulmadan uzun bir süre nasıl saklayabileceğinizi biliyor musunuz?

Taze sarımsağın keskin ve güçlü tadı gibisi yoktur. Bu yüzden sarımsağı doğru şekilde saklamayı öğrenmek önemlidir çünkü sarımsak bir kez bozulmaya başladığında filizlenmeye ve acılaşmaya başlayacaktır.

SARIMSAKLARI NASIL DAHA UZUN SÜRE TAZE TUTARSINIZ?

İlk olarak, sarımsak dişlerinizi akıllıca seçin. Sıkıca paketlenmiş kabukları ve sıkı karanfilleri olan bütün sarımsak başlarını arayın. Yumuşak hissettiren herhangi bir şeyden kaçının ve filizlenmeye dikkat edin (her bir sarımsak karanfilinin tepesinde büyüyen parlak yeşil sürgünler).

Mor renkli sarımsak tamamen iyidir sadece tamamen farklı bir çeşittir. Sert boyunlu sarımsak adı verilen mor sarımsak, başının ortasından geçen odunsu bir gövdeye sahiptir.

Ne tür bir sarımsak alırsanız alın, en uzun süre dayanması için arzunuzu nasıl saklayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

2652514-1024x576.jpg

1. BÜTÜN SARIMSAĞI ODA SICAKLIĞINDA SAKLAYIN

      Sarımsak başlarını serin ve kuru bir yerde, iyi hava akışı olan bir torbada veya kapta saklayın (ör. ağ torba veya gevşek dokunmuş sepet). Güneş görmeyen kilerinizde veya tezgahınızdaki bir sepette saklayın.

      2. SOYULMUŞ SARIMSAKLARI BUZDOLABINDA SAKLAYIN

      Bütün sarımsak başlarını buzdolabında saklamanın hayranı olmasak da (filizlenmeyi teşvik edebilir), buzdolabı, bütün soyulmuş, dilimlenmiş veya kıyılmış sarımsaklar için harika bir yerdir. Örneğin, bir tarif için bir demet sarımsak dilimlediyseniz ve fazladan varsa, buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın. 2-3 gün içinde kullanın.

      5bcdb5dac03c0e17180078e0.webp

      3. DONDURUCUDA BİR SÜRÜ SARIMSAK SAKLAYIN

      Fazlaca mı sarımsağınız var? İşte bunları kullanmanın kolay (ve lezzetli!) bir yolu: Fırını 400°F'ye ısıtın. Bütün sarımsak başlarının tepesinden 1 inç kesin; atmak. Her bir sarımsak başını bir parça folyo üzerine koyun, üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz ve karabiber serpin. Sıkıca sarın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Altın kahverengi ve yumuşayana kadar kızartın, 50 ila 60 dakika. Biraz soğumaya bırakın, ardından sarımsakları kabuklarından buz kalıplarına sıkın, ağzını kapatın.

      Alternatif olarak, çiğ sarımsak karanfillerini ince ince doğrayın, rendeleyin veya buz tepsilerine bastırın, yağla kaplayın ve dondurun.

      4. SARIMSAKLARI KURUTUN

      Herhangi bir çürük içermeyen taze, sıkı sarımsakları, pirinçten tavuk yemeklerine kadar her şeye lezzet katacak lezzetli sarımsak “cipsleri” yapmak için kurutulabilir. Sarımsakları fırında kurutmak için düşük ısıda 2 saat kurutun, ardından ısıyı biraz daha düşürün ve 4-6 saat veya sarımsak gevrekleşene kadar kurutmaya devam edin. Oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın.

      Öne Çıkanlar
      YORUMLAR
      YORUM YAZ
      UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
      Diğer Haberler
      Son Dakika Haberleri
      KARAR.COM’DAN