Sarımsaktan bile daha etkili! Doğadaki en güçlü antibiyotik bu bitkide çıktı: Demleyip içenler hastalık nedir bilmiyor

Sarımsaktan bile daha etkili! Doğadaki en güçlü antibiyotik bu bitkide çıktı: Demleyip içenler hastalık nedir bilmiyor

Doğal şifa kaynağı olarak bilinen bitkiler birçok derde deva oluyor. O bitkilerden biri var ki antibiyotik konusunda sarımsaktan bile daha etkili. İşte, çayını demleyip içenin hastalık nedir bilmediği o mucizevi bitki…

Genellikle yemeklere lezzet katması için kullandığımız kekik aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu bilinen kekik, pek çok sağlık sorununa karşı koruma sağlar.

KEKİĞİN FAYDALARI

  • Limondan ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu için bakteri ve mantarları öldürür.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturur.
  • Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda kekiğin dünyadaki en etkili antibiyotik olduğu kanıtlanmıştır. Kekik yağı antioksidan bakımından yeşil çaydan 3.37 kat daha güçlü.

kekigin-faydalari-2.jpg

KEKİK ÇAYI NASIL DEMLENİR?

1 kavanoza 1 kaşık kekik koyarak üzerine 300 ml kaynar su ekleyin. 15 dakika bekletin ve daha etkili bir sonuç almak için içerisine limon ilave edin. Bu çay öksürük ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları ile sindirim sistemi bozukluklarını ortadan kaldıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN