Şifalı sanıp hastayken kase kase içiyorduk! Meğer büyük hataymış! Bu çorbayı içerken iki kez düşüneceksiniz

Şifalı sanıp hastayken kase kase içiyorduk! Meğer büyük hataymış! Bu çorbayı içerken iki kez düşüneceksiniz

Grip ve nezle gibi hastalıklara yakalandığımızda yanı başımızda şifa deposu olarak bilinen tarhana çorbası oluyor. Uzmanlar yaptıkları son açıklama ile hastayken tarhana çorbası içmenin oldukça zararlı olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Havaların soğumasıyla solunum yoluyla yayılan hastalıklara yakalanma riskimiz de artıyor. Hastalandığımız ise aklımıza ilk gelen ise sıcak bir çorba içmek oluyor. Şifa deposu olarak bilinen tarhana çorbası da hastaların vazgeçilmezlerinden. Ancak uzmanlara göre hastayken tarhana çorbası asla tüketmememiz gerekiyor.

kase.jpg

Türk mutfağının en sevilen ve en şifalı çorbalarından biri olan tarhana çorbası oldukça sağlıklı bir çorbadır. Ancak hastalık sırasında tüketmek size faydadan çok zarar getirebilir. Peki neden hastayken tarhana çorbası tüketmemiz gerekir? İşte hastayken tarhana çorbası içilmemesinin nedeni...

ceorndg.jpg

NEDEN İÇMEMELİYİZ?

Uzmanlara göre; tarhana çorbasının içerisinde bulunan fazla miktarda un sebebiyle hastalık döneminde tüketilmemesi gerekiyor. Özellikle grip döneminde tarhana çorbası içmemeye mutlaka özen gösterin.
Tarhana çorbasının asidik özelliği, mide problemleri olan kişilerde mide asidini artırabilir ve bu da rahatsızlık yaratabilir. Reflü, gastrit veya mide ülseri gibi durumları olan bireylerin, bu tür çorbaları tüketirken ölçülü olmaları önemlidir.

orodg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN