Sıfır araçta o koku varsa hemen aşağı inin! Bilim insanları ortaya çıkardı

Sıfır araçta o koku varsa hemen aşağı inin! Bilim insanları ortaya çıkardı

Yapılan araştırmalar ile birlikte sıfır araçlarda büyük bir risk tespit edildi. Sıfır araçlarda bulunan kanserojen maddeleri inceleyen araştırmacılar tarafından uyarılar geldi. Yeni araç kokusunun kanser riskini büyük bir oranda artırabileceği bilgisi paylaşıldı. Sıfır aracın kanserojen madde kaynadığı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Sıfır araçlar üzerinde yapılan araştırmalar ile birlikte Harvard Üniversitesi ve Pekin Teknoloji Enstitüsü tarafında yer alan bilim insanları açıklamada bulundu. Araştırmacıların sıfır araç üzerinde gerçek ortam ve koşullar eşliğinde incelemede bulundu.

Sıfır aracın 12 gün boyunca park halinde bırakılarak içerisindeki havayı incelenmesiyle birlikte yaygın olarak oluşan 20 kimyasalı izlemek amacıyla sensör kullanımında bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda kanserojen seviyesinde büyük bir artış görüldüğü dikkat çekti.

file.jpg

KANSER RİSKİNİ YÜKSELTİYOR

Sıfır araçlar üzerinde yapılan araştırmalar ile birlikte dünya gündemi sarsıldı. Cell Reports Physical Science dergisinde yer alan çalışma ile birlikte araştırmacılar tarafından arabalarda bulunan hava kitlesinin Çin'in ulusal güvenlik standardından daha fazla kimyasallar seviyelerinde yer aldığının altını çizdi.

Tespit edilen kimyasalların kanseri tetiklediği belirtilerek bileşik olan formaldehit, standartları yüzde 35 oranında aşım olduğu açıklandı. Bir diğer kanserojen olan asetaldehit standartların yüzde 61 oranında daha üstüne çıktığı görüldü.

detayli-temizlik.jpg

İŞE GİDİP GELMEK BİLE YETİYOR!

Araştırmacılar tarafından 2021 yılında yapılan inceleme ile birlikte arabada oldukça fazla vakit geçiren insanların potansiyel bir risk taşıdığını ifade etti. Fakat yeni bir araştırma ile birlikte insanların işe gidip gelmeleri durumunda bile maruz kalacaklarından ötürü risk altında olabileceğinin altı çizildi.

Araştırma sonucunda çalışmanın yazarları tarafından yapılan uyarı ile birlikte günde sadece 30 dakika arabada geçirme durumunda insanların kanserojene yeterince maruz kalarak, sağlık standartlarının aşma riskine girebileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN