Sigara yerine bunu içenler yandı! Sebebini duyanlar çöpe atacak... Sağlık uzmanları uyardı

Sigara yerine bunu içenler yandı! Sebebini duyanlar çöpe atacak... Sağlık uzmanları uyardı

Sigaraya gelen zamların ardından tiryakiler bile artık bundan kullanıyor. Kullanıcıları günden güne artan tehlikeli ürün "Tiryaki dili" sendromuna yol açıyor. Uzmanlara göre, bu ürün sigaradan bile daha tehlikeli...

BURAK ÖZTOPRAK

Son zamanlarda tiryakilerin elinden düşmeyen bu cihaz ülkemizde giderek yaygınlaşmaya başladı. Fakat, uzmanlar tarafından sigaradan bile daha zararlı olduğu iddia ediliyor. Kullanan kişilerde "Tiryaki dili" sendromuna sebep olabiliyor.

SİGARADAN BİLE ZARARLI

Elektronik sigara kullanıcıları uzmanlar tarafından uyarıldı. Son dönemlerde sigara fiyatına gelen 5 TL ve 2 TL'lik zammın ardından tiryakiler bile bunu kullanmaya başladı. Ülke genelinde yaygınlaşan elektronik sigaralar "Puff" isminde yeni bir ürün ile piyasada yerini aldı. Türkiye'de satışı yasak olmasına rağmen günden güne kullanıcıları artış gösteriyor.

2-005.jpg

TAT KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Sigaradan bile tehlikeli bir boyut kazanan "Puff" hakkında uzmanlardan uyarılar geliyor. Uyarılara göre, sigaradan bile daha zararlı bir hale gelebilen bu ürün, "Tiryaki dili" sendromuna yol açıyor.

Uzun süreli kullanımı halinde bu sendroma yakalanan kişilerde kalıcı ya da geçici olarak tat kaybı meydana geliyor.

3-002.jpg

PUFF BAR NEDİR?

Elektronik sigaraların yeni bir çeşidi olan puff barlar, aroma lezzetiyle müşterileri tuzağına çekiyor. Son zamanlarda hızla yayılan puff barların renkli görüntüsünün arkasında büyük bir tehlike yatıyor. Sağlığı tehdit eden puff barlar başta ABD olmak üzere birçok ülkede kullanılıyor. Türkiye'de satışının yasak olmasına rağmen illegal yollarla temin edilerek satışı yapılıyor. Gençlerin yoğun ilgi beslediği bu ürün hakkında sağlık uzmanları uyarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN