Sık sık hastalananları zımba gibi yapacak! İbrahim Saraçoğlu önerdi: Ayvaya bal dökün mucizeye tanık olun

Sık sık hastalananları zımba gibi yapacak! İbrahim Saraçoğlu önerdi: Ayvaya bal dökün mucizeye tanık olun

Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmesiyle birlikte grip ve nezle gibi hastalıklar da yayılmaya başladı. Kış aylarını hasta geçirmek istemeyenler için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ayva ve bal ikilisinin tüketilmesini önerdi. Peki, ayva ve bal karışımı faydaları nelerdir? İşte, sık sık hastalananları zımba gibi yapacak o fayda...

Kış aylarında en çok görülen hastalıkların başında grip ve nezle yer alıyor. Bu hastalıklardan korunmak için ise bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor.

Bağışıklığı güçlendirme konusunda birçok alternatif bulunurken, en etkili Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan geldi. İbrahim Saraçoğlu, ayvanın üzerine bal tüketilince vücutta nasıl bir etki gösterdiğini anlattı. Peki, ayva ve bal karışımı faydaları nelerdir? İşte cevabı...

AYVA VE BAL KARIŞIMI FAYDALARI NELERDİR?

Bal, içerisinde bulunan vitamin, mineral, antioksidan, amino asit ve enzimler ile biliniyor. Ayvanın içerisinde ise C, A, E, B1, B2 vitaminleri vardır. Kış mevsiminde öksürük sorununu ortadan kaldıran ayvayı bal ile karıştırarak yemek ise vücudu baştan sona güçlendiriyor.

ayva-ve-bal-karisimi-faydalari-1.jpg

AYVANIN FAYDALARI NELERDİR?

Ayvanın içerisindeki vitamin ve mineraller, sindirim sisteminin düzenlenmesine, kanser riskinin azalmasına, cilt sağlığının desteklenmesi ve solunum yolu sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ayrıca ayva yaprakları ile çekirdeklerinin suyu, öksürük ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı da doğal bir çözüm yoludur.

Bunların yanı sıra ayva, kilo verme sürecinde de etkilidir. Düşük kalorili meyvelerden olan ayva, tokluk hissini artırmaktadır. Ayvanın en önemli faydalarından biri de bağırsaklara olan olumlu etkisidir. Ayvadaki lifli yapı, bağırsakları düzenleyerek kabızlık gibi sorunların geçmesine yardımcı olur. Ayrıca ayva, sindirim sisteminde oluşan iltihaplanmayı azaltarak, bağırsak duvarlarını korumaya alır.

Yüksek oranda C vitamini içeren ayva bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı, grip gibi enfeksiyonlara karşı koruma kalkanı oluşturur. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncını da düşüren ayva, kolesterol seviyesinin kontrol altında kalmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN