Sivilce, leke, gözenek… Bu altın kuralı uygulayın hepsini yok edin! Bebek gibi bir cilt tek yapmanız gereken…

Sivilce, leke, gözenek… Bu altın kuralı uygulayın hepsini yok edin! Bebek gibi bir cilt tek yapmanız gereken…

Kadınların önem verdiği cilt güzelliği için olmazsa olmaz kriterler vardır. Sivilce, leke, gözenek gibi problemlerden kurtulmak aslında oldukça basit. Günlük cilt bakım rutinleri sayesinde cildinizin bozulmasına engel olabilir ve cam gibi bir ciltle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sadece bu yöntemi uygulayarak bebek gibi bir cilde sahip olma zamanı geldi!

Cilt bakımı hem sağlıklı bir görüntü hem güzel bir görüntü için olmazsa olmazdır. Özellikle de kadınların önem verdiği bu konuya ilişkin her geçen gün yeni yöntemler ortaya atılıyor. Ama sağlıklı ve güzel bir cilt için olmazsa olmaz aşamalar vardır. Bu aşamaları yerine getirmediğiniz takdirde ne yaparsanız yapın sivilcelerden, lekelerden ve gözeneklerden kurtulamazsınız. Cam gibi bir cilt için önemli 3 altın kural vardır. Bunları yerine getirdiğiniz zaman her geçen gün bebek gibi bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

cilt3.jpg

3 ADIMDA BEBEK GİBİ BİR CİLT

İLK AŞAMA: OLMAZSA OLMAZ GÜNEŞ KREMİ

Güneş kremi sık sık doktorlar tarafından da önerilen güneşten koruyucu bir faktördür. Ama çoğu insan güneş kremini sadece yaz aylarında ya da dışarı çıktığında sürer. Bu yanılgıyı öncelikle bir kenara bırakmalısınız. Çünkü güneş kremi her mevsimde düzenli olarak kullanılması gereken bir bakım ürünüdür. Öte yandan dışarı çıkmadığınız zamanlarda da kullanmalısınız. Bunun nedeni ise bilgisayar, telefon ve televizyon gibi teknolojik aletlerden yüzümüze direkt lekeye neden olacak ışıklara maruz kalmaktır. Tam olarak bu yüzden her gün düzenli güneş kremi sürmek cilt bakımının en birinci aşamasıdır.

cilt6.jpg

İKİNCİ AŞAMA: ASLA YÜZÜNÜZÜ TEMİZLEMEDEN UYUMAYIN

Gün içinde yüzümüze toz ve kir kalıntıları yapışır. Ayrıca sürdüğümüz güneş kremini de cildimizden arındırmamız çok önemlidir. Aksi takdirde ciltte kapalı komedonlar ve sivilceler oluşabilir. Yüzü temizlememek büyük gözeneklere de yol açar. Bu aşamada ise mümkün olduğunca derin temizlemek gerekir. İlk olarak yağ bazlı bir temizleyici kullanıp tüm kirleri yüzümüzden arındırmalıyız. Sonra da su bazlı bir temizleyici yardımı ile cildi kurutmadan tertemiz yaparak yıkama işlemini sonlandırabiliriz.

cilt4.jpg

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: DOĞRU NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ

Cildimizin sık sık neme ihtiyacı vardır. Nem olmadığı takdirde fazla kuruma ya da yağlanma ortaya çıkabilir. Bu da istenemeyen sivilcelere ve lekeler yol açar. Dolayısıyla cilt bakımı rutininin en önemli aşamalarından biri de nemlendirmedir. Her zaman cilt tipinize uygun nemlendiriciler seçmek doğru olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN