Soğuk değil hastalık üflüyor! Klimalarda o tehlikeye dikkat, Önlem alınmazsa migren ve kas ağrısı yapıyor

Soğuk değil hastalık üflüyor! Klimalarda o tehlikeye dikkat, Önlem alınmazsa migren ve kas ağrısı yapıyor

Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olarak kullanılan klimalar aslında soğuk değil resmen hastalık üflüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, klimalardaki tehlikeye karşı vatandaşları uyardı. Önlemlerinizi almazsanız daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İşte detaylar…

Haziran ayının gelmesiyle beraber hava sıcaklıkları aniden yükseliş gösterdi. Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili olurken vatandaşlar çareyi klimalarınız açmakta buldu. Lakin Ankara Etlik Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Emin Gemcioğlu ise klimalardan kaynaklı hastalıklar konusunda vatandaşları tedbirli olmaya konusunda uyardı.

yeni-proje-9-001.jpg

SOĞUK DEĞİL HASTALIK ÜFLÜYOR

TGRT'de yer alan habere göre, uzman isim klimaların yoğun kullanıldığında ortamdaki nem miktarının azalmasına yol açtığını ve buna bağlı olarak havanın kuruduğunu söyledi. Hal böyle olunca bazı hastalıkların ortaya çıkabileceğini ifade eden Gemicioğlu, "Gözlerimizde ve üst solunumu yollarımızda kuruluklar gerçekleşiyor. Özellikle farenjit, tonsilit gibi soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını kolaylaştırıyor” dedi.

yeni-proje-10-001.jpg

KLİMA ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISI YAPABİLİR

Öte yandan klimalar oda ısısını çok hızlı bir şekilde soğutmasının, baş ağrısı, kas ağrısına sebep olabilir diyen Gemcioğlu, "Bunların önüne geçilebilmesi için odanın nem oranının yüzde 40-50 oranında tutulması gerekiyor. Aralıklarla pencerelerin açılıp odaya temiz hava sağlanması ve dış ortam ile iç ortam arasında da ısı farkının 7-8 dereceden yüksek olmamasına dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN