Soğuk havalar değil kapalı ortam hasta ediyor

Soğuk havalar değil kapalı ortam hasta ediyor

Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların sanılanın aksine soğuk havalar değil kapalı mekanlar nedeniyle arttığını söyleyen Dr. Meriç Zeydan, kişisel hijyen kurallarına uyulması tavsiyesinde bulundu.

Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme sıklığı yılın diğer dönemlerine göre oldukça artıyor. Sanılanın aksine bu hastalıkların soğuk havalar nedeniyle değil, en çok kapalı mekanlarda topluca bulunulması ve kişisel hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle yayıldığını söyleyen Medline Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, soğuk algınlığı ve gribe yol açan virüslerin dış ortamda 3 saate kadar canlı kalabildiklerini kaydetti.

Dr. Zeydan, “Üst solunum yolu enfeksiyonları arasında sıklıkla rastlanan bu hastalıklar vücut direncini düşürebileceğinden bazı durumlarda beklenmeyen ciddi sorunlara bile kapı aralayabilir” dedi.

Kışın KOAH ve astım hastaları ile hamilelerin soğuk algınlığına karşı çok daha dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Dr. Zeydan, şu önerilerde bulundu:

“Bulunduğunuz kapalı ortamları saat başı 10 dakika havalandırın. Toplu taşıma araçlarında maske kullanın. Ellerinizi su ve sabun ile sık sık yıkayın. Öksürürken ağzınızı mendille veya kolunuzla kapatın. Öpüşerek ve tokalaşarak selamlaşma alışkanlığını terk edin. Düzenli ve sağlıklı beslenin, C vitamini tüketin. Bol miktarda su içmeyi ihmal etmeyin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN