Bakan Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Tanı konmuş hasta yoktur

Bakan Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Tanı konmuş hasta yoktur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınan 4 kişinin yapılan testlerinde sonuçların negatif çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'de Maymun Çiçeği tanısı konulan hasta olmadığını söyledi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "İstanbul’da, MAYMUN ÇİÇEĞİ hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 KİŞİ için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de TEST SONUCU NEGATİF çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. “Ya öyleyse” gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır."

İstanbul Sultangazi'de ellerinde yara çıkan iki kişi ve bir arkadaşları maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınmıştı. Şüpheli vakalar, eczaneden ilaç istemeleri üzerine tespit edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN