Tahin ve pekmezi sakın birlikte yemeyin!

Tahin ve pekmezi sakın birlikte yemeyin!

Kahvaltının yıldızı olan tahin ile pekmez birbirinden ayrılmaz ikili olarak düşünülüyor. Yıllardır sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz bu ikili ne yazık ki sağlığa fayda yerine zarar veriyor. Üstelik zararını tahmin bile edemezsiniz…

Yeni Akit’te yer alan habere göre; lezzetiyle birbirini dengeleyen tahin ile pekmez herkes için ayrılmazdır. Bunca yıl sağlıklı olarak sofralarımızın baş köşesine koyduğumuz tahin ve pekmez ikilisinin çok şaşıracağınız zararları ortaya çıktı. İşte, tahin ve pekmez ikilisinin insan sağlığına zararları…

TAHİN PEKMEZ ZARARLI MI?

Yıllar boyu sağlıklı olduğunu sanarak tükettiğimiz tahin pekmez ikilisinin birçok zararlı yönü ortaya çıktı. Öyle ki bu karışım, hem tahinin hem de pekmezin faydalarını ortadan kaldırarak sağlığımızı zedeliyor. Yağ içeriği oldukça fazla olan tahinin aynı şekilde şeker oranı da yüksek olan pekmezle karıştırılması yüksek kalorili bir karışımın ortaya çıkmasına neden oluyor. Kısa sürede hızla kilo aldıran bu karışım ayrıca kolesterol ile diyabet gibi hastalıklara da yol açıyor.

tahin-pekmez-zararli-mi-2.jpg

Yapılan araştırmalarda uzun sürede tüketilen tahin pekmezin kansere yakalanma riskini artırdığı da ortaya çıkmıştır. Her iki gıda da yüksek protein içerdiği için böbrek hastalıkları riskini de artırıyor.

tahin-pekmez-zararli-mi-1.jpg

Tüm bunlara ek olarak tahin pekmez karışımının sürekli tüketilmesi; el, ayak ve yüzde şişkinliklere neden oluyor. Tüm bu olumsuzluklardan dolayı tahin pekmezin ayrı ayrı tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN