Tansiyonu sarımsaktan bile hızlı düşürüyor! Yaşı ayrı kurusu ayrı faydalı, bir tek ölüme çaresi yok

Tansiyonu sarımsaktan bile hızlı düşürüyor! Yaşı ayrı kurusu ayrı faydalı, bir tek ölüme çaresi yok

Sağlıklı besinler arasında bulunan bu ot, ne tansiyon bırakıyor ne kalp hastalığı. Tansiyonu yükselenlerin anında tüketmesi durumunda tansiyonu düzene sokan bu otun neredeyse bir tek ölüme çaresi yok. İşte mucizevi otun faydaları…

Yemeklerde ya da salatalarda tükettiğimiz bazı baharatlar ya da otlar sağlık için oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki bu otlardan bazıları bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, vücutta oluşan iltihabı temizler ya da iltihap oluşumunun önüne geçer. Bu ot ise bir yandan mikropları öldürüyor bir yandan tansiyonu dengeye koyuyor. Peki, bir tek ölüme faydası olmayan bu otun adı ne? İşte kekiğin faydaları…

yeni-proje-7-002.jpg

BOL VİTAMİN BOL MİNERAL

Yemeklerde, salatalarda kullanılan kekik, içerisinde bulunan zengin C vitamini, kalsiyum, demir ve manganez sayesinde vücudu koruma altına alır. Bu değerli bileşenler sayesinde vücuda gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlayarak sağlık için önemli bir destek sunar.

TAM BİR ANTİOKSİDAN DEPOSU

Kekiğin içinde bulunan bol miktarda antioksidan sayesinde vücut serbest radikallerden korunur ve çeşitli hastalıklar karşısında koruma sağlar.

yeni-proje-8-002.jpg

EKLEM AĞRILARI İÇİN BİRE BİR

Kekikte bulunan bazı bileşikler, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, kekik iltihaplı durumları hafifletebilir ve eklem ağrılarını azaltabilir. Özellikle romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklarda kullanılabilir.

yeni-proje-9.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELER SOLUNUMU DÜZENLER

Kekiğin içinde bulunan bileşenler sayesinde solunum yollarını temizleyebilir ve öksürük gibi semptomları hafifletebilir. Anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde solunum yolu enfeksiyonlarını azaltabilir. Bunların yanı sıra kekik kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN