Tavuk etine 1000 basıyor! Evinizde 3 öğün pişirin, hem protein fabrikası hem ucuz

Tavuk etine 1000 basıyor! Evinizde 3 öğün pişirin, hem protein fabrikası hem ucuz

Sağlıklı beslenmeye ömrünü vermiş kişiler fark etmeden bazı detayları gözden kaçırıyor. Protein denildiğinde akla tavuk, yumurta, süt gibi ürünler gelirken kimse protein zengini bu baklagilin adından bile söz etmiyor. Tavuk etinden hem daha proteinli hem de daha ucuz. İşte protein zengini o ürün…

HİLAL NAS

Vücudumuzun daha sağlıklı bir hale gelmesi için dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Her besin grubundan azar azar aldığımız vitamin ve mineral değerlerinin yanı sıra vücut için son derece yararlı olan proteinlerin de gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Spor yapan ve sağlıklı beslenen bireylerin beslenme düzenine dikkat ettiği biliniyor. Gün içerisinde bol miktarda protein almaya özen gösteren bireyler tavuk eti, yumurta, süt, yoğurt gibi protein zengin ürünleri tercih ederken daha ucuz ve daha yüksek proteinli bu baklagili gözden kaçırıyor. Hemen hemen her evde bulunan ve çorbası çok sevilen mercimek sağlığın da anahtarı oluyor. Yanlış duymadınız protein zengini mercimek artık vazgeçilmez dostunuz olacak.

Protein deyince akla ilk tavuk eti gelse de, mutfaklarımızda saklı bir protein devi var: Mercimek! Hem uygun fiyatlı hem de protein oranı yüksek olan mercimek, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri.

kirmizi-mercimek.jpg

NEDEN MERCİMEK?

Protein Zengini: Mercimek, bitkisel protein kaynakları arasında en yüksek protein oranına sahip gıdalardan biridir. 100 gramında yaklaşık 25 gram protein bulunur. Bu oran, tavuk etinden bile fazladır.

Ekonomik: Mercimek, diğer protein kaynaklarına göre oldukça uygun fiyatlıdır. Bütçenizi zorlamadan yüksek proteinli yemekler hazırlamanın en lezzetli yolu!

Lif Kaynağı: Mercimek, lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, tokluk hissi sağlar ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Demir Deposu: Özellikle kadınlar ve çocuklar için önemli olan demir minerali açısından zengindir. Demir eksikliği anemisinin önlenmesine yardımcı olur.

Kolesterol ve Doymuş Yağ İçermez: Kalp sağlığını korur ve damar tıkanıklığı riskini azaltır.

mercimek-corbasi-1.jpg

MERCİMEĞİ MUTFAĞINIZA NASIL DAHİL EDEBİLİRSİNİZ?

Mercimek, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Çorba, salata, köfte, sulu yemek gibi birçok farklı şekilde pişirilebilir. İşte size birkaç lezzetli öneri:

Mercimek Çorbası: Klasikleşmiş bir lezzet! Kırmızı mercimek, soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla hazırlanan nefis çorba, hem doyurucu hem de besleyici.

Mercimek Köftesi: Bulgur, kıyılmış soğan, maydanoz ve baharatlarla karıştırılan mercimek, lezzetli köftelere dönüşür. Fırında veya tavada pişirebilirsiniz.

Mercimek Salatası: Haşlanmış mercimek, doğranmış sebzeler, limon suyu ve zeytinyağıyla hazırlanan salata, hafif ve sağlıklı bir öğün alternatifi.

mercimek.jpg

PROTEİN FABRİKASI MERCİMEKLE SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

Mercimek, sadece protein deposu olmakla kalmaz, aynı zamanda mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bir malzemedir. Farklı tarifler deneyerek mercimeğin farklı lezzetlerini keşfedebilir, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için sağlıklı ve lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN