Türkiye'de bol bol yetişiyor ama yüzüne bakmıyoruz! Yabancılar kilo kilo yiyor, Brüksel lahanası yaşlılığın bile ilacı çıktı

Türkiye'de bol bol yetişiyor ama yüzüne bakmıyoruz! Yabancılar kilo kilo yiyor, Brüksel lahanası yaşlılığın bile ilacı çıktı

Türkiye'nin her bir yanında birbirinden verimli topraklar olduğu için birçok ürün yetiştiriliyor. Bunlardan biri de Brüksel lahanası iken bu lahana ülkemizde bol bol yetiştiriliyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu sebze yabancılar tarafından kilo kilo tüketilirken Türkiye’de pek yüzüne bakılmıyor. Ama faydalarını duyduktan sonra mutlaka tüketmeye başlayacaksınız.

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir yaşam tarzı ve uzun bir hayat için olmazsa olmaz bir faktördür. Dolayısıyla tükettiğimiz tüm yiyecek ve içeceklere özen göstermemiz sağlığımız için önemlidir. Bu kapsamda sağlıklı besinler arasında ilk sıralarda yer alan Brüksel lahanası, içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde birçok faydalı etki sağlamaktadır.

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU

Milliyet’te yer alan habere göre, Brüksel lahananın içerisinde A, C ve K vitaminleri bulunur. Bu vitaminlerin yanı sıra demir, mangan, potasyum, bakır mineralleri ve lif vardır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin olan bul lahananın içinde aynı zamanda antioksidan etkiye sahip özellikler de vardır. Bu sayede ise kalp, beyin, göz sağlığı için çok faydalıdır.

yeni-proje-6-002.jpg

ANTİOKSİDANLAR SAYESİNDE VÜCUDU KORUYOR

Brüksel lahanası, fitokimyasal antioksidanlar açısından oldukça zengin bir besindir. İçerisinde indol, sulforofan, lutein, zeaksantin ve tiyosiyanat gibi fitokimyasallar bulunur. Bu özellikleri sayesinde kanser gibi ciddi hastalıklar karşısında vücudu koruma altına alırken özellikle de kolon kanseri ve prostat kanserine karşı etkili olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur.

yeni-proje-7-002.jpg

DOZUNDA TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Her besinde olduğu gibi Brüksel lahana basında da aşırı tüketim sağlığa zarar verebilir. Her ne kadar kalori değeri düşük olsa da besin değeri yüksek olduğu için çok tüketim sonucunda tam tersi etkilerle karşılaşabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra düzenli tüketildiği takdirde sağlığa faydalı olan bu yiyeceği mide rahatsızlığı ya da ishal gibi problemleri olanların tüketmemesi tavsiye ediliyor. Gaz yapıcı özelliğinden dolayı mide rahatsızlığı yaşayan kişilere problem çıkarabileceği için tükettikleri takdirde dikkatli olmaları gerektiği söyleniyor.

yeni-proje-8-001.jpg

CİLT SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Kabızlık bir gül ishal, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim problemleri karşısında etkili bir ilaç gibi işe yarayan Brüksel lahanası, içerisinde bulundurduğu A ve C vitamini sayesinde yalnızca göz sağlığına değil cilt sağlığına da iyi geliyor. Bu yiyeceği düzenli tüketenler hem gözlerinde hem de ciltlerinde gözle görülür bir fark görüyorlar. Ayrıca günde 5-6 adet haşlanmış Brüksel lahanası tüketmek DNA'yı korur ve hücre yaşlanmasını engelleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN