Ünlü diyetisyen dal gibi kalmanın en etkili formülü açıkladı! "Aralıklı oruç diyetiyle" Safinaz gibi kalacaksınız

Ünlü diyetisyen dal gibi kalmanın en etkili formülü açıkladı! "Aralıklı oruç diyetiyle" Safinaz gibi kalacaksınız

Diyetisyenler tarafından zayıflamak isteyenlere bu yöntem öneriliyor. Kilo vermek isteyen kişilerin arasında oldukça popüler olan "Aralıklı oruç diyeti" hızlı şekilde kilo vermenize olanak sağlıyor. Ünlü diyetisyen tarafından önerilen bu yöntem, kas kütlenizi korurken fazlalık olan yağları cayır cayır yakıyor. İşte tüm detaylar...

Yeni bir diyet uygulamak isteyen kişilere, "Aralıklı oruç diyeti" öneriliyor. Zayıflamak isteyenler arasında yoğun bir şekilde ilgi duyan aralıklı oruç diyeti hakkında Diyetisyen Melisa Karataş açıklamalarda bulundu. Bu yöntem yağları yakarken aynı zamanda kas kütlenizi de koruyor.

YAĞLARI CAYIR CAYIR YAKIYOR

Diyet yapmak sadece zayıflama durumları için değil, sağlık için de geçerli olabiliyor. Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği'nde bulunan Diyetisyen Melisa Karatay, zayıflamak isteyenlere seslendi. Diyet yapanlar arasında oldukça popüler olan "Aralıklı oruç diyeti" hem etkileyici hem de sağlıklı bir diyet modeli. Bu modelde, oruç tutma ve yemek yeme vakitleri düzenli bir şekilde yapılıyor.

Kas kütlesini sağlıklı bir şekilde tutan yöntem, yağlarınızı cayır cayır yakıyor. Diğer diyet modellerinde kişilerin tatmin olmaması ve kendisine eziyet etmesi gibi durumlar söz konusu değil. Aralıklı oruç diyeti diğer adıyla "Intermittent Fasting" olarak biliniyor. Fazla kiloları sağlıklı bir şekilde verirken, aynı zamanda vücudunuzu da gençleştirebilirsiniz.

b19d53f75c57ef64d2b31c4bf26307f0.jpg

DİYETİN FAYDALARI

Aralıklı oruç diyetinin vücuda birçok faydası bulunur. Faydalarından bahseden Diyetisyen Melisa Karataş; Yağ yakımının artması, metabolizmanın hızlanması, insülin duyarlılığının artması ve iltihaplanmanın azalmasında olumlu katkılar sağlar. Bu diyet modeliyle kendinizi kısıtlamanıza ve sürekli olarak kalori saymanıza gerek kalmayacak. Bu diyeti yaparken aynı zamanda çok zevk alacaksınız.

aralikli-oruc-ve-kilo-verme-5.jpg

ARALIKLI ORUÇ DİYETİNE TERCİH EDİLEN ÖĞÜNLER

Aralıklı oruç diyeti yaparken önemli olan düzen ve istikrar olduğuna vurgu yapıldı. Karataş tarafından, aralıklı oruç diyetine örnek teşkil edilebilecek bilgiler paylaşıldı. En çok tercih edilen besinler ise şu şekilde;

Sabah;

Saat 12.00 ile 13.00 arası: 2 adet yumurtadan omlet ya da menemen, 2 dilim peynir, 5 adet zeytin, 1 tatlı kaşığı reçel veya marmelat, yarım simit veya bir dilim börek, mevsim yeşillikleri

Ara öğün;

Saat 15.00- 16.00: Kahve, 1 adet meyve

Akşam;

18.00-19.00: 3 köfte kadar et, tavuk veya balık, 8 kaşık pilav veya makarna, salata

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN