Uyumadan önce ayağınızın altına bir damla sürün, bakın görün neler oluyor! Kekik yağının mucizesine inanamayacaksınız

Uyumadan önce ayağınızın altına bir damla sürün, bakın görün neler oluyor! Kekik yağının mucizesine inanamayacaksınız

Kekik ve kekik yağı alternatif tıpta oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Kekiğin bir çok faydası bulunmakta. Farklı şekillerde kullanılan kekik, demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez mineralleri ve A, C, E, K, B6 vitaminleri bakımından hayli zengindir. Bu güçlü özelliklere sahip olan kekikten elden edilen kekik yağını ayak altına sürmek, pek çok derdinize çözüm olacak. İşte ayak altına kekik yağı sürmenin faydaları...

Kekik, hem baharat olarak hem de ilaç olarak evlerimizden eksik olmaz. Yüzyıllardır bir çok şekilde kullanılan bu bitkiden baharat, çay ve yağ elde edilir. Bu şifalı bitkinin öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği bilinirken, sizler için kekik yağının pek bilinmeyen faydalarını araştırdık.

kekik.jpg

Kekiğin uçucu yağı öksürüğü rahatlatır, spazm önler. Aynı zamanda güçlü bir balgam sökücüdür. Yani bu bitki yalnızca öksürüğü azaltmakla kalmaz aynı zamanda bronşal balgamı temizlemeye de yardımcı olur. Kekikte bulunan birtakım uçucu yağlar aromatik özelliğe sahiptir. Ayrıca, anti-inflamatuar özelliklere sahip olan bu bitki hafif ağrı ve iltihaplanma durumlarında fayda sağlayabilir.

kkk.jpg

AYAK ALTINA KEKİK YAĞI SÜRMENİN FAYDALARI

Kekik yağı, alternatif tıpta özellikle de ayak altına sürülerek uzunca yıldır kullanılmıştır. Peki kekik yağını ayak altına sürmenin faydaları nelerdir?

yagf.jpg

Kekik yağı antiseptik özellikleri sayesinde ayak altına uygulandığında, ciltteki bakteri ve mantarların büyümesini engeller. Ayak kokusunu da önlemeye yardımcı olur. Anti-inflamatuar özelliklere sahip olan bu yağ, ayakta oluşan hafif şişlikleri ve ağrıları da hafifletir.

ayak.jpg

Ayak tabanındaki hassas bölgelerde, kekik yağının anti-inflamatuar etkisi rahatlatıcı bir his sağlar. Kekik yağının aromaterapi özellikleri sayesinde, ayak altına uygulandığında stresi azaltır ve vücutta gevşemeye neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN