Uzmanlar uyardı: O belirtiler varsa acil doktora gidin! Canınızdan olabilirsiniz…

Uzmanlar uyardı: O belirtiler varsa acil doktora gidin! Canınızdan olabilirsiniz…

Uzmanlar üstüne basa basa uyardı! Vücudunuzun o bölgesinde belirtiler varsa acil doktora gidin. Gitmediğiniz takdirde sonuçları vahim olabilir. Öyle ki sinsi sinsi oluşan bu belirtiler bir anda sizi canınızdan edebilir.

Bazı hastalıklar kendini bir anda belli etmez. Yavaş yavaş vücuda yayılır ve siz hiç fark etmeden hayatınızı riske atabilir. Bu kapsamda eğer özellikle de vücudunuzun o bölgesinde bu farklılıkları gördüyseniz acilen bir uzmana danışmanız gerekiyor. Ciddiye almayıp bir an önce doktora gitmezseniz canınızdan olabilirsiniz.

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

Uzman doktorlar, her sene yaklaşık 16 bin kişinin cilt kanserine yakalandığını ve en ciddi türü olan Melanom teşhisi ile karşılaştıklarını söylüyor. Öte yandan Cancer Research UK’nin verilerine göre her sene yaklaşık 2 bin 340 kişi bu hastalıktan ötürü can veriyor. Cilt kanserinin en tehlikeli türü olan Melanom, cildin çok fazla güneşe maruz kalması sonucunda hücrelerin mutasyona uğraması sonucu oluşur. Dolayısıyla güneşe maruz kalmak ciddi tehlike arz etmektedir.

k.jpg

Bu hastalık kendini çok belli etmeden yavaş yavaş yayılmaktadır. Özellikle de ayaklarda gelişirken insanların çok gözü önünde olmadığı için geç fark edilir. Dolayısıyla vücudunuz düzenli olarak takip etmek ve normalde olmayan yara, renk değişikliği gibi etkenlere dikkat etmeniz uzmanlar tarafından sık sık söyleniyor.

MELANOM BELİRTİLERİ NELERDİR?

Erken teşhis edildiği takdirde tedavi edilebilen Melanom hastalığının en uyarıcı işareti yeni benlerin ortaya çıkmasıdır. Ayrıca mevcut benlerdeki büyüme, renk değişimi de Melanomun belirtileri arasında yer alır. Bunların yanı sıra Melanomun habercisi olan diğer belirtiler şu şekilde sıralanmaktadır:

k2.jpg

Renk karışımlı benekler

İri benler

Zaman içinde değişen benler

Şişmiş ben

Kanayan ben

Kaşıntılı ben

Kabuklu ben

Tırnak altında çizgi şeklinde ben

Güneşle doğrudan alakalı olan bu hastalık yaz aylarında daha yaygın hale gelebilir. Öte yandan İngiltere’de melanom kadınlarda en çok bacaklarda ortaya çıkar. Erkeklerde ise gövde, sırt ya da karın bölgesinde rastlanır. Hastalığı erken fark etmek en önemli aşamadır. Bu yüzden vücudunuzda anlamlandıramadığınız ve yukarı bahsedilen belirtiler varsa acil doktora görünmeniz gerekebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN