Uzmanlardan şaşırtan açıklama: Bağışıklığı güçlendirmekten ülser tedavisine kadar bu suyun bu kadar önemli olduğunu bilmiyorduk!

Uzmanlardan şaşırtan açıklama: Bağışıklığı güçlendirmekten ülser tedavisine kadar bu suyun bu kadar önemli olduğunu bilmiyorduk!

Yediğimiz yiyecekler zihinsel ve fiziksel sağlığımızı etkiliyor. Aşırı beslenme, yiyecek seçimlerinde özenli davranmama, tuzlu ve şekerli gıdaları gereğinden fazla tüketme kısa ve uzun dönemde sağlığımızı etkileyen en önemli unsurlardan. Peki sağlığımız için geleneksel tıptan yararlanarak, ilaçlara başvurmadan bunu nasıl başarabiliriz?

Yediğimiz yiyeceklerin kalitesi öncelikle bağırsak ve sonrasında diğer tüm organlarımızın sağlığını ve düzgün çalışmasını etkiler. Artık birçok hastalığın başlangıç noktası bağırsaklar olarak kabul gördüğüne göre, doğru beslenerek önce bağırsak sağlığımızı ve sonrasında da tüm bedenimizin sağlığını garantiye alabiliriz. İşte bu yüzden sizlere bugün haberimizde patates suyunun saymakla bitmeyen faydalarından bahsedeceğiz.

Basitçe söylemek gerekirse, çiğ patateslerden gelen meyve suyudur. Patates suyu, B ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor ve bakır gibi bir dizi besin içerir. Patates suyu besin açısından yoğun olduğu için vücut için çok çeşitli faydalar sunar. Bunlardan bazılarına bir göz atalım.

SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Patates suyu genel sağlığımız için birçok fayda sağlar. Bunlardan bazıları araştırmalarla destekleniyor ve bazıları onlarca yıldan beri körü körüne takip ediliyor. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

basliksiz-8.jpg

1. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Patates, soğuk algınlığı ve enfeksiyonla savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan besin maddesi olan önemli miktarda C vitamini içerir. Düzenli olarak bir bardak patates suyu içmek hastalıkları önler ve bağışıklığınızı geliştirir.

2. ARTRİTİ GİDERİR

Patates suyunun şişme, iltihaplanma veya kızarıklıkla ilişkili çoğu tür ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan harika anti-inflamatuar etkileri vardır. Patates suyu içmenin artriti ve artritle ilişkili diğer eklem ve sırt ağrılarını iyileştirdiğine inanılıyordu. Geleneksel çareler ayrıca, ağrıyı ve ağrıyı ortadan kaldırmak için eklemlere doğrudan sıkıştırılmış patates uygulamayı veya eklemlere dilimlenmiş bir patates bantlamayı da içeriyordu.

3. ÜLSERLERİ İYİLEŞTİRİR

Patates suyunun gastrointestinal koruyucu etkileri olduğu bulundu. Ayrıca ülserlerin tedavisine yardımcı olabilir. Günde bir bardak patates suyu içmek, mide ülseri gelişimini durdurmak için önleyici bir önlem olarak çalışır. Aynı zamanda bir antibakteriyel probiyotik içecek olarak da çalışır.

4. KARACİĞERİ VE SAFRA KESESİNİ DETOKSİFİYE EDER

Patates suyu karaciğeri ve safra kesesini temizlemenin en ucuz yollarından biridir. Japonlar bu suyu hepatit tedavisinde kullanırlar. Her gün uyanır uyanmaz veya kahvaltıdan 30 dakika önce bir bardak patates suyu içerek detoks etkisini test edebilirsiniz.

patates-suyunun-faydalari.jpg

5. KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Patates, lif ve A, B kompleksi ve C vitaminleri gibi temel besinleri içerir. Bu besinler vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Posasını süzmeden bir bardak patates suyu içmek, genel sağlığınız ve kolesterol seviyeleriniz için oldukça faydalı olabilir

6. MİGREN TEDAVİSİ

Çiğ patates ve suyunun yüzyıllardır Avrupa geleneksel tıbbında kullanıldığı söylenir. Ağrıyı, stresi ve hatta migreni rahatlatmak için alnınıza ve şakaklarınıza bir dilim patates veya patates suyu sürebilirsiniz. Henüz bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilimsel araştırma yapılmamıştır, ancak dünyanın her yerinden insanlardan olumlu sonuçlar kaydedilmiştir.

7. KABIZLIĞI TEDAVİ EDER

Patates, kabızlığı tedavi etmek ve sindirim sistemimizi temizlemek için son derece yararlı olan besin olmayan önemli miktarda lif içerir. Posalı bir bardak patates suyuna sahip olmak, bağırsak yolunu temizlemeye ve kabızlığı iyileştirmeye yardımcı olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN