Uzun saatler boyunca bilgisayar başında olanlar dikkat! Bu rahatsızlığa yakalanabilirsiniz: Uzman isim uyardı

Uzun saatler boyunca bilgisayar başında olanlar dikkat! Bu rahatsızlığa yakalanabilirsiniz: Uzman isim uyardı

Uzun saatler boyunca sürekli bilgisayar başında oturanlar dikkat! Bunun sonucunda o rahatsızlık ortaya çıkabilir! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan uyardı...

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan, İstanbul'da uzun saatler bilgisayar başında yanlış duruş şekliyle oturmanın skolyozu tetikleyebileceğini vurgulayarak gençleri kaslarını güçlendirmeleri konusunda uyardı. Skolyozun omurganın bir yana eğrilmesi durumunu ifade eden Prof. Dr. Ceylan, özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkabilen bu rahatsızlığa karşı alınabilecek önlemlere dikkat çekti.

BİLGİSAYAR BAŞINDA DOĞRU DURUŞ ÇOK ÖNEMLİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan, özellikle dijital cihazların kullanımının artmasıyla birlikte doğru duruş pozisyonunun önemini vurguladı. Bilgisayar başında uzun süre geçirilen zamanın artmasıyla duruş pozisyonunun düzeltilmesi gerektiğini belirten Ceylan, bu duruş pozisyonunun omurga üzerinde olumsuz etkiler yapabileceğini ifade etti.

skolyoz-nasil-gecer-1-001.jpg

SKOLYOZ RİSKİNİ AZALTMANIN YOLU NEDİR?

Prof. Dr. Ceylan, gençleri spor ve yüzmenin yanı sıra ev işlerine yardımcı olmaları konusunda teşvik etti. Ailelere de çağrıda bulunan Ceylan, ev içerisinde ders çalışan gençlerin sırt kaslarını güçlendirici egzersizler yapmaları veya ev işlerinde yardımcı olmalarının skolyoz riskini azaltabileceğini dile getirdi.

Skolyozun kalıcı bir şekilde kamburluğa sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Ceylan, masa başında çalışırken uygun pozisyonda oturmanın önemine de vurgu yaptı. Uzun süre kambur pozisyonunda kalmanın sırt ve bel ağrılarına, kamburluk gelişimine neden olabileceğini söyledi.

Son olarak, gençlerin hayatlarında sürdürülebilir fiziksel aktivitelere yer vermeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ceylan, ev içerisinde yapılacak kültür fizik hareketlerinin ve ev işlerinde yardımcı olmanın sırt ve omuz kaslarını güçlendirebileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN