Vakalarda 10 günde patlama! Uzmanı uyardı: Kovid testleri tekrar başlatılmalı

Vakalarda 10 günde patlama! Uzmanı uyardı: Kovid testleri tekrar başlatılmalı

Yurt genelinde son 10 gündür artışa geçen üst solunum yolu vakaları hekimlerde endişe yarattı. Kovid mi, gribal enfeksiyon mu olduğu bilinmeyen vakalar hastanelerde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, mevcut salgının adının konması için, "Halen yapılmayan Kovid testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor." diye konuştu.

Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle hastalıklar da artmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde birçok kentte grip mi, Kovid mi yoksa başka bir enfeksiyon mu olduğu bilinmeyen üst solunum yolu rahatsızlıkları son 10 gündür artışa geçti.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, hastanelerde uzun kuyruklara neden olan salgının adının konması için Kovid testlerinin yeniden başlaması gerektiğini aktardı.

SINIFLARDA ÖĞRENCİLER AZALDI

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, hastanelerdeki uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların neredeyse tamamının, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyleyen hekimler, son 10 gündeki yoğunluğa dikkat çekti.

Özellikle İstanbul’da okullardaki öğrenci mevcudunun yarı yarıya indiği, birçok işyerinde çalışanların istirahat için aile hekimleri ve hastanelere başvurduğu belirtildi.

'KOVİD TESTLERİ TEKRAR BAŞLATILMALI'

Dr. Saffet Ercan, vatandaşların özellikle sağlık kuruluşlarına girdiğinde maske kullanmasını önererek ifadeleri kullandı:

"Üst solunum yolu vakalarında ciddi bir artış var son 10 gündür. Öğrencilere, çalışanlara harıl harıl istirahat raporu veriyoruz. Bu durumun aydınlatılması, mevcut salgının adının konması Sağlık Bakanlığı’nın görevi.

saffet-ercan.jpg

Yaşanan salgın Kovid midir yoksa gribal enfeksiyon veya başka bir şey mi? Bunun için halen yapılmayan Kovid testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor. Ayrıca kamuoyuna yönelik olarak da; sağlık kuruluşlarına girişte maske takılması uyarısını yapmak yerinde olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN