Sofralarımızdan Asla Eksik Olmayan Bu Harika Yiyecekler Yaşlanmayı Yavaşlatıyor! İşte Mucizevi Yaşlanma Karşıtı O Besinler

Sofralarımızdan Asla Eksik Olmayan Bu Harika Yiyecekler Yaşlanmayı Yavaşlatıyor! İşte Mucizevi Yaşlanma Karşıtı O Besinler

Yanımızda gençlik olduğu sürece, gelecek ve yaşlılık hakkında çok fazla düşünmek için ara vermeyiz. Ancak, herkes için zamanın geçmesiyle hesaplaşmaya başladığı bir yaşlılık süreci gelir. Bazen beyaz bir saç yeterlidir, bir unutkanlık, daha önce hiç olmayan bir rahatsızlık, yakın bir aile ferdi yaşa bağlı olarak bazı rahatsızlıklar yaşamaya başlar.

Pek çok kişinin nasıl iyi ve mümkün olduğunca geç yaşlanacağı konusunda endişelenmeye başladığı yer burasıdır. Endişe verici olan sadece bilişsel gerileme değil, diğer şeylerin yanı sıra pek çok kişide yaygın olan alışkanlıklar tarafından da destekleniyor gibi görünüyor. Görme ve işitme gibi temel işlevlerin yanı sıra cilt görünümü ve iyi kemik bakımı öncelik haline gelir.

YAŞLANMAYA KARŞI MÜCADELE ETMEK!

Sağlıklı yaşlanma ile ilgili birkaç öneri var. Bunların bir kısmı beslenme ile ilgilidir, özellikle bugün listeleyeceğimiz bu harika yiyecekler yaşlanmayı yavaşlatacaktır. Ancak, manevra alanımız olan tüm bu alanlara oldukça dikkat etmeliyiz. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin yanı sıra aktif ve uyarıcı bir yaşam sürdürmeliyiz.

Fiziksel aktivite, sabit olduğu sürece yoğun olmasa da, çeşitli problemlerin ve patolojilerin önlenmesi için gerçek bir iksir gibi görünmektedir. Sağlıklı bir kiloyu korumak, çok içmek, güneşin zararlı ışınlarından uzak durmak ve gözlerinizi çeşitli cihazlarda aşırı zorlamamak fark yaratabilir.

Sofralarımızdan asla eksik olmayan bu harika yiyecekler yaşlanmayı yavaşlatır. Bu küçük genel önlemler kemiklerin, cildin ve görmenin sağlığına fayda sağlayacaktır.

2-003.jpg

YAŞLANMA KARŞITI BESİNLER

Bunun için düzenli beslenmeye ne dersiniz? Açıkçası, bir uzman tarafından takip edilmek her zaman en iyi şeydir. Ancak buna rağmen, yaşlanmaya karşı mücadelede diğerlerinden daha fazla müttefikimiz olabilecek bazı yiyecekler olacaktır.

Örneğin, bunlar arasında harika bir antioksidan kaynağı domates var. Ayrıca, mevcut zeaksantin, makülopati riskini azaltarak görüşün iyi korunmasına katkıda bulunacaktır. Ancak C vitamini, K, fosfor ve kalsiyumun cilde, mukozalara ve kemiklere sağladığı faydalardan hiçbir eksiği yoktur.

Tavsiye edilen diğer besinler, beyin dostları ve çok daha fazlası arasında antienflamatuar, antioksidan ve omega 3 özellikleri bakımından zengin zerdeçal gibi baharatlar olacaktır.

haberici2-003.jpg

MUTLAKA TÜKETMENİZ GEREKEN BESİNLER

Fındıklara da el koyuyoruz. Aslında ceviz, omega 3, omega 6 ve E ve B6 vitaminlerinin varlığı sayesinde özellikle sinir sisteminin düzenli ve iyi çalışmasına yardımcı olur.

Son olarak, kırmızı meyveler, özellikle görme ve dolaşım için harika olduğunu bildiğimiz yaban mersini olmak üzere gerçek bir tedavi olacaktır. Ayrıca bu durumda genel olarak tüm organizma için ama hepsinden önemlisi beyin için anti-inflamatuar özellikler olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN