Vücudun susuz kaldığını bu yöntemle hemen anlayın! Parmak ucunuzla 10 saniye tutunca ortaya çıkıyor

Vücudun susuz kaldığını bu yöntemle hemen anlayın! Parmak ucunuzla 10 saniye tutunca ortaya çıkıyor

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yeterli suyu karşılayıp karşılamadığını öğrenmenin çeşitli yöntemleri bulunuyor. Ancak, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından gösterilen bu yöntem oldukça kolay ve etkili bir yöntem olarak dikkat çekiyor. İşte, vücudun susuz kaldığını anlamaya yarayacak o pratik yöntem…

Dehidrasyon denilen yöntem, sosyal medyada paylaşılan bir gönderi sonrasında herkes tarafından denenmeye başlandı. Bu gelişmenin ardından ise Dr. Dana Brems ise herkesin denediği bu yöntemin nedenlerini açıkladı…

SUSUZLUĞU PARMAK EKLEMLERİ ARASINDAKİ DERİDEN ANLAYABİLİRSİNİZ

Bir sosyal medya kullanıcısı, susuz kalıp kalmadığınızı anlamanın yolunun parmak eklemleri arasındaki deriden geçtiğini belirtiyor. Dehidrasyon kontrolü denilen bu yöntem, parmak ucunuz ile parmak aralarındaki deriyi çekerek yapılıyor. Çektikten sonra yeniden eski görünümüne kavuşan deri, su içtiğinizi gösteriyor. Fakat derinizi kaldırdığınız zaman olduğu yerde kalıyorsa su eksikliğiniz olduğu anlamına geliyor.

susuzluk-3.jpg

Dr. Dana Brems, yöntemin cilt sıkışması veya cilt turgor testi olarak bilindiğini söylüyor. İyi nemlendirildiğinde cilt daha fazla esnekliğe sahip olabilir. Sıktıktan sonra ise hızla orijinal haline geri döner. Öte yandan dehidrasyon, cilt elastikiyetinin azalmasına ve normale dönüşün daha yavaş olmasına neden olur.

Bilimin de doğruladığı bu yöntem, kendi sıvı alım seviyenizi test etmenin kolay yolları arasında. Elinizin arkasında, karnınızda ya da köprücük kemiğinizdeki deriyi sıkıştırarak deneme yapabilirsiniz. Cildiniz hızlıca normale dönmüyorsa içtiğiniz su seviyesini muhakkak artırmanız gerekiyor.

susuzluk-1.jpg

Cildinizin sıkışması zorlaşıyorsa bu durum, vücudunuzu çok fazla sıvıya maruz bıraktığınız anlamına gelebilir. Fazla sıvıya tutunan vücut, şişmeye başlar ve ödem belirtileri oluşur. Hafif dehidrasyon bile kendinizi daha ağır hissetmenize ve baş ağrısı çekmenize neden olabilir.

Diğer semptomlar ise; baş ağrısı, aşırı susuzluk, baş dönmesi ya da kafa karışıklığı olarak görülebilir. Uzmanlara göre kadınlar gün içinde 11,5 bardak, erkekler de 15,5 bardak su içmeli. Düzenli egzersiz yapan ve terleyen kişilerde bu oran artabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN