Yemekten sonra bir bardak götürün bağışıklığınız tavan yapacak! Bir de içine bal ekleyince faydası ikiye katlanıyor

Yemekten sonra bir bardak götürün bağışıklığınız tavan yapacak! Bir de içine bal ekleyince faydası ikiye katlanıyor

Yemekten sonra bir bardak da bundan için! Bağışıklık sisteminizin direnci tavan yapacak! Eğer içine bir de bal eklerseniz faydasını iki katına çıkarırsınız! İşte bağışıklık sistemini kuvvetlendiren içecek...

Gün geçtikçe popülerliği artan turşu suyu, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle bağırsak sağlığını destekleyen laktik asit içeriği sayesinde sindirim sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunan bu içecek, bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sürecini optimize ediyor.

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELER?

balli-tursu-suyu-faydasi-1.png

Turşu suyu aynı zamanda içeriğinde bulunan zengin vitamin ve minerallerle vücudu destekleyerek genel sağlık durumunu iyileştiriyor. C vitamini, K vitamini, demir, potasyum ve manganez gibi besin maddeleri içeriği, vücuttaki besin eksikliklerini gidermeye yardımcı oluyor.

BALLI TURŞU SUYUYLA FAYDASI İKİ KATINA ÇIKIYOR

balli-tursu-suyu-faydasi-54.webp

Ancak, turşu suyunun sağlık faydalarını iki katına çıkaran bir keşif var: bal. İki doğal mucizeyi bir araya getirerek elde edilen balı turşu suyu, birçok açıdan sağlık için bir şifa kaynağı haline geliyor.

Özellikle yaşlanma sürecinde karşılaşılan kas ve kemik tutulmalarını önlemek için önemli olan kalsiyum, turşu suyunda bol miktarda bulunuyor ve bu durumu engelliyor. Bal eklediğinizde ise bu etki iki katına çıkıyor.

Mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önlemede etkili olan bal ve turşu suyu ikilisi, özellikle yağlı yemeklerden sonra ortaya çıkan bu durumları en aza indiriyor.

Soğuk hava koşullarında sıkça görülen faranjit gibi rahatsızlıklara karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösteren bu karışım, düzenli tüketildiğinde kuru öksürüğü önlüyor.

Ayrıca, bal ve turşu suyu karışımının içeriğindeki yüksek antibakteriyel özellikler, bağırsak ve mide sağlığını destekleyerek vücuttaki toksinleri etkili bir şekilde atıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN