Yemek sonrasında insanların üzerine bir ağırlık çökebiliyor. Birçok kişi bunu normal algılansa da aslında bu durum bir hastalığın habercisi olabilir. Bu durumu yaşayan kişilerin bir an önce uzman bir doktor tarafından kontrol edilmesi tavsiye ediliyor. Aksi takdirde daha büyük problemlerle karşılaşma riski artıyor.
Yemek sonrasında kendinizi yorgun hissediyorsanız bu duruma önem vermenizi tavsiye ediyorlar. Çoğu insan için normal gibi karşılansa da aslında bu durum diyabet hastalığının bir belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Eğer ki diyabeti erken bir aşamada anlar ve müdahale edilmesine yardımcı olursanız geçireceğiniz süreç daha kolay olacaktır. Dolayısıyla bu belirtileri taşıyorsanız kesinlikle bir uzmana başvurmanız öneriliyor.
CİDDİ HASARLARA YOL AÇABİLİYOR
Tip 2 diyabet, kişilerin kanındaki şeker yani glikoz seviyesinin çok fazla yükselmesine neden olan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu bu hastalık kişinin gözlerinde, ayaklarında, kalbinde ve sinirlerinde ciddi problemlere yol açabiliyor. Öte yandan birçok kişinin farkında olmadığı bu hastalık geç belirtilerle kendini ortaya çıkartabiliyor. Öte yandan belirtiler çok “belirgin” olmadığı için birçok kişi diyabet hastalığının geç farkına varıyor.
UZMAN İSİMDEN HASTALIĞI FARK ETMENİN YOLLARI
Sabah’ta yer alan habere göre, Dr. Eric Berg, diyabet gibi hastalıkların belirtilerini anlamak için ve onları önlenmek bile yönetmek kapsamında neler yapılabileceğini açıkladı. İnsan vücudunun kişiye bir rahatsızlığın olduğunu söyleme yollarından bahseden Dr. Berg, diyabetin 7 “erken uyarı” işaretinden söz etti.
DİYABETİN 7 “ERKEN UYARI” İŞARETİ
Uzman isim ilk olarak yemekle ilgili çeşitli davranışların hastalığın belirtisi olabileceğinden söz etti. Kişinin açken “öfkeli” hissetmesinin diyabet açısından önemli bir belirti olduğunun altını çizdi. Dr. Berg tarafından verilen belirtiler arasında şunlar yer alıyor:
- Karbonhidrat tüketmek isteğinin yoğunluğu
- Yemek yedikten sonra uyku isteği
- Göz kapaklarında şişkinlik
- Görme duyusunda kötüleşme
- Daha fazla idrara çıkma ve daha fazla susama
Tüm bunların yanı sıra kişilerin diyabetle mücadele etmesi ve hatta ilerlemesini önlemek için fazla atıştırmalık yemekten kaçınmaları gerektiğini, aralıklı oruç tutmayı ve ketojenik diyetin sağlıklı versiyonunu uygulamaları gerektiğini söyleyen uzman isim belirtileri taşıyanların bir an önce bir uzman tarafından kontrol edilmesini önerdi.
UZMANLARDAN DİYABET KARŞISINDA ÖNERİLER
Uzmanlar, diyabet semptomlarının şunları içerebileceğini belirtmektedir:
- Normalden daha fazla idrara çıkmak
- Sürekli susamış hissetmek
- Çok yorgun hissediyorum
- Zayıflamaya çalışmadan kilo vermek
- Genital bölgede kaşıntı
- İyileşmesi uzun süren kesikler veya yaralar
- Bulanık görüş
KİLO VERMEKTE ZORLANIYORLAR
İnsülin çok fazla salgılandığı için gıdaların yağ olarak depolanmasına neden olmaktadır. Bu durum da kilo artışına ya da kilo verememe gibi problemlere yol açar. Dolayısıyla bu hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınması oldukça önemli.